Olympiavoittaja murtui kyyneliin leukemiaan sairastuneen kilpakumppanin viestistä – "Odotan todella hänen tapaamistaan"

4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti paikan päältä Tokiosta olympialaisten olosuhteista.

Riossa olympiakultaa uinnissa voittanut Sarah Sjöström liikuttui leukemiasta toipuneen japanilaistähti Rikako Ikeen tsemppiviestistä. Ruotsalainen iloitsee nyt, kun Ikee on toipumisensa jälkeen päässyt mukaan Tokion olympialaisiin.

Ikee sai vuoden 2019 helmikuussa tiedon, että hän sairasti leukemiaa. Japanilainen ja Sjöström tulivat ystäviksi, kun he olivat harjoitelleet yhdessä Turkissa. Sjöström lähetti voitetun MM-kultansa jälkeen terveisensä muiden mitalistien kanssa Ikeelle. 

Sjöström puolestaan loukkaantui viime talvena ja Ikee päätti tuolloin tukea ruotsalaista julkaisemalla tsemppiviestin Instagramissa.

– Itkin kun sain hänen viestinsä, Sjöström kertoi.

Ikee kiitti kuvan jakotekstissä, että Sjöström oli tukenut häntä vaikeina aikoina ja nyt hän tekee vastapalveluksen.

Koronapandemia lykkäsi Tokion olympialaisia vuodella ja tämä onnistuneiden hoitojen kanssa mahdollistivat kolminkertaisen MM-mitalisti Ikeen osallistumisen Tokion kisoihin.

– Halusin yrittää tuntea todellista iloa siitä, että olen vain täällä. Joukkuekaverini kannustivat minua, nyt olen täynnä onnea, Ikee sanoi aiemmin. 

67 arvokisamitalia urallaan voittanut 27-vuotias Sjöström iloitsee Ikeen pääsystä olympialaisiin.  

– Se on todella hurjaa, että hän on täällä. Odotan todella hänen tapaamistaan. Tapasin hänet viimeksi vuonna 2018 Turkissa. Se oli ennen hänen sairastumistaan. Olin todella liikuttunut ja surullinen, kun syöpädiagnoosi tuli. Sen ympärillä on pyörinyt paljon tunteita, kuten nyt, kun hän tosiaan ui olympialaisissa. Olen niin iloinen hänen puolestaan, Sjöström sanoi Expressenille.

– Se on todella uskomaton comeback. Se on inspiroiva, eikä vain huippu-urheilijoille, vaan kaikille ihmisille, Sjöström totesi.

Katso alta Sjöströmin sekä Ikeen julkaisut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja