Olympiavoittaja kolmen vuoden kilpailukieltoon dopingista – puolustautuu puhumalla kavereista ja sukulaisista

Taiwanilainen painonnoston kaksinkertainen olympiavoittaja Hsu Shu-ching on asetettu kolmen vuoden kilpailukieltoon dopingista, maan olympiakomitea tiedottaa.

Hsu, 27, oli jäänyt kiinni dopingtesteissä vuonna 2017. Taiwanin olympiakomitea kertoo, ettei se tuonut päätöstä aiemmin julki kunnioittaakseen urheilijaa.

Hsu puolustautui niin, että hän oli ottanut kaveriensa ja sukulaistensa suosituksesta ravintolisää psykologiseen stressiin menetettyään Taiwanin kesäuniversiadit vuonna 2017. 

Hsu oli käyttänyt tuotetta väitteensä mukaan vain kerran. Hän ei ollut sanojensa mukaan tietoinen, että se sisälsi kiellettyjä aineita.

Maailman antidopingtoimisto Wada oli pyytänyt Hsuta palauttamaan vuoden 2017 MM-hopeansa, ja Hsu on näin Taiwanin olympiakomitean mukaan jo tehnyt. Hsu on jättänyt pyynnöstä myös valmennutehtävänsä Taiwanissa kansallisessa valmennuskeskuksessa.

– Hyväksyn rangaistukseni. Välitän vilpittömät pahoitteluni aiheuttamastani vahingosta. Otin kiellettyä ainetta vahingossa. Toivon kaikkien nuorten urheilijoiden kansallisessa harjoituskeskuksessa tarkistavan ravintolisien sisällön ennen niiden ottamista, Hsu sanoi Taipei Timesin mukaan.

Hsu oli ilmoittanut heinäkuussa 2018 lopettavansa uransa loukkaantumisiin vedoten.

Hsusta tuli vuonna 2016 ensimmäinen taiwanilaisurheilija, joka on voittanut kaksi olympiakultaa. Hän nosti ensin kultaa naisten 53 kilon sarjassa Lontoossa vuonna 2012 ja toisti tempun Riossa 2016.


Lue myös:

    Uusimmat