Olympiavoittaja kantoi mukanaan kipsiä finaalissa – muistutus viiden vuoden takaisesta katkerasta tapahtumasta: "Itkin silloin viikon"

5:01
Katso videolta Tulosruudun katsaus Tokion olympialaisten sunnuntain kisapäivään.

Italian Gianmarco Tamberi voitti korkeushypyn olympiakultaa Tokiossa. Hänellä oli mukanaan finaalissa kipsi, joka muistutti viiden vuoden takaisesta ikävästä loukkaantumisesta.

Tamberi oli vuonna 2016 yksi suurimmista voittajasuosikeista Rion olympialaisiin. EM-kultaa ja MM-hallikultaa sekä oman ennätyksensä 239 hypännyt italialainen kuitenkin loukkaantui Rion kisojen alla ja olympiavoitto jäi tuolloin haaveeksi.

Tokion olympiafinaalissa mukana oli kipsi loukkaantumisen ajalta. Siihen oli kirjoitettu teksti "Road to Tokyo 2020" (Tie Tokioon 2020). Vuosi oli kuitenkin vedetty yli ja kirjoitettu alle vuosi 2021, sillä olympialaiset siirtyivät vuodella koronapandemian vuoksi.

– Se on pala historiaa, joka pysyy mukanani aina. Kerron lapsille, jos saan sellaisia. En nuku enää koskaan. Loukkaantumisen jälkeen itkin viikon ja yhtenä päivänä päätin yrittää uudestaan, Tamberi kertoi kisan jälkeen.

Tamberi jakoi olympiakultansa Qatarin Mutaz Essa Barshimin kanssa. Molemmilla oli yhtä kovat sarjat ja kaksikolta kysyttiin, että jatketaanko pudotuskilpailulla. Barshim oli kuulostellut, että voivatko molemmat saada kultaa. Tämä oli mahdollista, joten korkeushyppypaikalla nähtiin todelliset tuplajuhlat. Italialainen loikkasi Barshimin syliin kullan varmistuttua.

Pronssia korkeudessa voitti Valko-Venäjän Maksim Nedasekau. Kaikilla kolmella oli sama tulos 237, mutta Barshimilla ja Tamberilla oli parempi sarja kuin Nedasekaulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja