Mainos

Olympiastadionin remonttibudjetti paisuu 52 miljoonalla eurolla – "Yllätyksiä on tullut roppakaupalla"

1:40

Olympiastadionin perusparannukseen tarvitaan yhteensä 52 miljoonaa euroa lisärahaa kaupungilta ja valtiolta, jos suunnitelmissa halutaan pysyä. Yllätyksiä on Stadion-säätiön toimitusjohtajan mukaan tullut roppakaupalla.

Helsingin kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Helsingin Olympiastadionin perusparannushankkeeseen myönnettäisiin 26 miljoonan euron lisärahoitus.

Jos Helsingin kaupunki maksaisi hankkeesta aiemmin päätetyn 104,5 miljoonan sijaan 130,5 miljoonaa, myös valtio kasvattaisi rahoitusosuuttaan 26 miljoonalla eurolla. Yhteensä perusparannushankkeen rahoitus kasvaisi siis 52 miljoonalla eurolla.

Mikäli rahoitusta ei saada lisää, hanketta ei Stadion-säätiön mukaan ole mahdollista toteuttaa suunnitelman mukaisesti.

0:44

Lisärahan tarpeeseen kaksi pääsyytä

Kustannusten nousuun on kaksi suurta syytä, kertoo Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen. Rakentaminen on erityisesti pääkaupunkiseudulla nousussa ja urakkatarjousten hinnat ovat kallistuneet.

Toinen syy liittyy Innasen mukaan katsomoiden kattamiseen. Stadionin katosten rakenteita pyritään uusimaan niin, etteivät katosta kannattelevat pylväät peittäisi näkyvyyttä stadionille.

Jos tämä toteutetaan nykyvaatimusten mukaisesti, katosten rakenteita täytyisi vahvistaa.

– Se tuli yllätyksenä. Yllättäviin kustannuksiin osattiin kyllä varautua, kun puhutaan 80 vuotta vanhasta suojelukohteesta, mutta niitä on tullut nyt niin roppakaupalla, Innanen perustelee lisärahoituksen tarvetta.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee asiaa 9. tammikuuta. Stadion-säätiö toivoo, että päätös saataisiin 15. tammikuuta mennessä.

Olympiastadionin mennessä remonttiin kävi MTV Uutiset sahaamassa palan penkkiä muistoksi. Katso juttu lokakuulta 2015.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.