Olympialaisten teini-ihme lopettaa vain 23-vuotiaana – "Minulla on ollut liikaa kipua"

Kuusi vuotta sitten Lontoon kesäolympialaisissa neljä kultamitalia kauhonut uimari Missy Franklin on ilmoittanut lopettavansa aktiiviuransa vain 23-vuotiaana.

Franklin kertoo lopettamisen syyksi olkapäävamman, jonka aiheuttamat kivut ovat seuranneet häntä lähes kolme vuotta. Hän saavutti kultaa myös vuoden 2016 Rion olympialaisten viestissä, mutta joutui kisojen jälkeen molempien olkapäiden leikkaukseen.

Vuonna 2012 vasta 17-vuotias Franklin shokeerasi uintimaailmaa otettuaan Lontoon kisoissa neljä olympiakultaa. Seuraavana vuonna hän saalisti vielä Barcelonan MM-uinneista kuusi kultamitalia, muttei onnistunut ikinä parantamaan vuotta aiemmin tekemiään ennätyksiä.

– Tämä on ehkä vaikein kirje, joka minun on ikinä tarvinnut kirjoittaa. Tänään ilmoitan lopettamisestani kilpauinnista, Franklin kirjoitti Twitterissä.

– Minulla on ollut liikaa kipua, liian pitkään, ja olen joutunut käymään läpi uuden leikkauksen pitemmälle toipumisajalla ilman, että sen tuomasta avusta on edes mitään varmuutta, hän selvitti.

– Minulta vei pitkään sanoa sanat: ”Nyt lopetan”. Pitkän, pitkän aikaa. Mutta nyt olen valmis.

Juttua korjattu klo 21.38: Missy Franklin saavutti urallaan viisi olympiakultaa, joista neljä Lontoossa.

Lue myös:

    Uusimmat