Venäläinen olympiavoittaja tylynä: kehottaa kuusinkertaista maailmanmestaria lopettamaan uransa – "Ymmärrät kyllä"

Uinnin kolminkertainen olympiavoittaja Jevgeni Sadovyi kehottaa venäläistä huippu-uimaria Julija Jefimovaa lopettamaan uransa.

Rintauintispesialisti Jefimova on voittanut urallaan kuusi maailmanmestaruutta ja saavuttanut kaksi olympiahopeaa sekä yhden olympiapronssin. Tokiossa Jefimova jäi kuitenkin hiljattain 100 metrin rintauinnissa venäläisittäin katsoen "vasta" viidenneksi.

Venäläinen uintilegenda, kolme olympiakultaa Barcelonassa 1992 kahminut Sadovyi on vetänyt Jefimovan, 29, menosta varsin tylyjä johtopäätöksiä.

– Julija Jefimovan aika, ymmärrät kyllä, on jo tullut. On ajateltava täysin muita asioita ja on aika lopettaa urheilu, Sadovyi sanoi venäläiselle RBC:lle.

Seuraaviin kesäolympialaisiin, Pariisin kisoihin, on kolme vuotta aikaa.

– Jos Julija onnistuu valmistautumisessa, kunnioitan sitä syvästi. Mutta objektiivisesti katsoen: hänen tulee olemaan todella vaikeaa tehdä se ja päästä parempaan kuntoon päälle kolmekymppisenä, Sadovyi muotoili.

Jefimova tuumi itse, ettei ole tällä hetkellä siinä kunnossa, missä pitäisi.

– Mitä seuraavaksi? Kaikki suosittelevat minua menemään Pariisiin kolmen vuoden päästä. Kaikki paitsi isä. En tiedä vielä. Joka olympiadin jälkeen saan saman kysymyksen, niin on käynyt aina Pekingistä 2008 lähtien. Voi luoja, siitä on 13 vuotta kulunut ja olen yhä seisomassa edessäsi, uimari kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja