Mainos

Olympiakuume nousee – turvallisuus puhuttaa

17:20

Noin kolmen viikon kuluttua alkavat talviolympialaiset vetävät toista tuhatta suomalaista paikan päälle Sotshiin - turvallisuusuhista huolimatta.

Venäjän viranomaiset vakuuttavat kaiken olevan kunnossa. Kisapaikat on saatu valmiiksi, kun samaan aikaan turvatoimet on kiristetty äärimmilleen.

Virallisia kisapaketteja on myyty Suomessa muutama sata, vaikka halvimmillaankin matka kisalippuineen maksaa yli 2300 euroa, kalleimmillaan lähes 4000.

Olympiakomitean virallisen yhteistyökumppanin, Matkatoimisto Björk & Boströmin toimitusjohtaja Kimmo Kannas on lippupakettien myyntiin tyytyväinen.

– Paketit ovat menneet mukavasti kaupaksi. Meillä kisat on jaettu neljään eri pakettiin, jotka ovat kestoltaan neljä–viisi päivää. Kaksi niistä on loppuunmyyty ja kahdessa kalliimmassa kategoriassa on lippuja vielä jäljellä. Kalleimpaan lippupakettiin sisältyy muun muassa jääkiekkofinaali.

Olympialaisten turvallisuustilanne on herättänyt keskustelua. Tshetsheeniterroristit uhkasivat jo kesällä iskeä kisoihin ja joulukuun lopulla räjähti kaksi pommia Volgogradin kaupungissa noin 700 kilometrin päässä kisakaupunki Sotshista. Iskuista epäillään juuri Pohjois-Kaukasuksen islamistiterroristeja.

Kannaksen mukaan turvallisuudesta ei ole tullut kyselyjä. Ainoastaan lippupakettien hinnoista on purnattu - niistäkin vähän.

– Meillä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia turvallisuuden kanssa. Kukaan ei ole siitä kysynyt, eikä meidänkään ole siitä tarvinnut kantaa huolta. Kyllä me uskomme, että kaikki menee hyvin. Joku asiakas on tosin sanonut, että liput ovat liian kalliita ja jättänyt ne ostamatta. Muusta ei ole valitettu, toteaa Kannas.

Vapaaehtoisille tarkat turvaohjeet

Kisat työllistävät tuhansia vapaaehtoisia. Työntekijöille on annettu tarkat ohjeet esimerkiksi siitä, miten toimia esimerkiksi oudosti käyttäytyvän asiakkaan tai hylätyn repun kanssa. Tästä huolimatta turvallisuustilanne jännittää vapaaehtoistyöntekijää.

– Tietysti hieman hermostuttaa se, miten kisat menevät ja miten työt sujuvat. Toinen asia on sitten kisojen turvallisuustilanne. Vaikka meille on korostettu, että kaikki ovat turvassa, kyllä silti jännittää, sanoo Olympiakomitean vapaaehtoistyöntekijä Evgenia Molchina.

Suomalaiset odottavat Leijonilta mitalia

Suomalaisten mitaliodotukset tuntuvat lepäävän enimmäkseen jääkiekkojoukkueen hartioilla. Pikainen kysely Matkamessujen kävijöiden keskuudessa kertoo, että mitaliodotuksia on myös perinteisistä hiihtolajeista.

– Toivoisin, että tulisi muutama mitali. Lähinnä tietysti jääkiekko kiinnostaa tietysti. Toivottavasti joukkue onnistuu, penkkiurheilijaksi tunnustautuva Timo Heimonen sanoo.

Martti Toivosen odotukset suomalaisurheilijoilta ovat sen sijaan vaatimattomat.

– Seuraan tietysti näitä perinteisiä talvilajeja, kuten mäenlaskua ja hiihtoa. Ne ovat ne päällimmäiset. Odotukset eivät ole häävit.

Matkamessuilla vastaan tulevan nuorenparin toiveet kohdistuvat jääkiekkoon.

– Toivottavasti tulee kultainen mitali, eihän sitä koskaan tiedä. Nuoria toivojahan siellä joukkueessa on paljon.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.