Olympiakultaa jahtaava supertähti oli vain 15-vuotias, kun Utöyan joukkomurha tapahtui – "Yksi elämäni synkimmistä päivistä"

4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti olympiakisojen olosuhteista paikan päältä Tokiosta.

Norjalaistähti Sandor Sagosen liikuttui Tokion olympialaisten lehdistötilaisuudessa, kun häneltä kysyttiin kymmenen vuoden takaisesta Utöyan joukkomurhasta.

Sagosen oli tapahtuneen aikaan vain 15-vuotias. Joukkomurhan takana ollut Anders Behring Breivik tappoi ensin autopommilla Oslon keskustassa kahdeksan ihmistä, minkä jälkeen hän ampui 69 ihmistä Utöyan saarella. Norjan maalle aiheutui tapahtuneesta kansallinen trauma, jolla on myös vaikutusta olympiajoukkueeseen. 

Norjan miesten käsipallomaajoukkueelta kysyttiin 10 vuoden takaisista tapahtumisista Tokion kisojen lehdistötilaisuudessa. 

– Istuin viikon tietokoneen edessä nähdäkseni, että mitä oikein oli tapahtunut. Se on yksi elämäni ja Norjan historian synkimmistä päivistä. Ajattelemme heitä, jotka ovat joutuneet käymään läpi raskaan ajan, Sagosen sanoi.

– Muistan sen kuin eilisen. Se iski suoraan kasvoilleni, kun olin harjoitusleirillä. Sinä päivänä vuodatettiin monia kyyneilä. En voi muuta, kuin lähettää ajatukseni heille, joita tapahtunut on koskettanut, Norjan maajoukkueen kapteeni Bjarte Myrhol totesi.

Vuonna 2019 MM-hopeaa juhlinut Norja on yksi olympiakisojen kultamitalisuosikeista. Se aloittaa turnauksensa lauantaina, kun vastaan asettuu Brasilia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja