Nuoret kaljaryöstäjät kuvasivat tekonsa ja toinen nauroi päälle – helsinkiläismiesten someen tarkoitetut juoksukaljavideot päätyivät todistusaineistoksi oikeuteen

Nuoret kaljaryöstäjät kuvasivat tekonsa ja toinen nauroi päälle 2:52

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi nuorta miestä vankeusrangaistuksiin ryöstöiksi kääntyneistä juoksukaljajutuista. Teot tallentuivat valvontakameroille ja toinen tuomituista kuvasi ne myös puhelimellaan.

Aihetta käsiteltiin keskiviikon Rikospaikassa, josta oheinen video on.

Teot tapahtuivat Koillis-Helsingissä parin päivän aikana marraskuussa 2017. Juoksukaljatapauksia oli kaikkiaan viisi, joista neljä muuttui ryöstöksi niissä esitettyjen uhkausten ja käytetyn väkivallan takia.

Juoksukalja perinteisesti tarkoittaa sitä, että näpistelijä ottaa kaupasta olutpakkauksen ja juoksee se kainalossaan pois.

Tässä tapauksessa tuomitut kertoivat vaihtaneensa olutta huumeisiin.

Toinen kuvasi videoita someen

Teot tallentuivat kahden kohteena olleen kaupan valvontakameravideoille. Sen lisäksi toinen nuorista kuvasi kaksi tapausta itse. Videot päätyivät todisteiksi oikeuteen. Nuori mies kertoi, että kuvaamisen tarkoituksena oli laittaa videot someen.

Oikeus tuomitsi 17-vuotiaan nuorena henkilönä tehdystä neljästä ryöstöstä ja vähäisemmistä rikoksista 1 v 4 kk:n ehdolliseen vankeuteen. Hänellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

19-vuotias tuomittiin kolmesta avunannosta ryöstöön kuuden kuukauden vankeuteen. Tuomio oli ehdoton hänen aiemman rikostaustansa takia.

Oikeus määräsi maaliskuun alussa antamassaan tuomiossa nuoremman maksamaan erilaisia korvauksia kaikkiaan noin 12 000 euroa. Osasta myös 19-vuotias on vastuussa.

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3

Lue myös:

    Uusimmat