Olut paksuntaa hiuksia ja 5 muuta erikoista tietoa kauneudesta

Korviimme kantautuu joskus niin omituisen kuuloisia kauneusvinkkejä, että tyrmäämme vinkit heti alkuun sen enempää asiaa miettimättä. Jotkut erikoisen kuuloiset "myytit" pitävät kuitenkin oikeasti paikkansa.

Aina välillä totuus on tarua ihmeellisempää. Oletko sinä uskonut seuraaviin kauneuteen liittyviin väittämiin?

Huulirasvat aiheuttavat riippuvuutta

Huulirasvariippuvuus ei ole todellinen sairaus, mutta huulirasvan käyttö voi tehdä sinut riippuvaiseksi huulten kosteutuksesta. Huulirasva saattaa sisältää muun muassa mentolia, kamferia ja salisyylihappoa, jotka kosteuttamisen sijaan lähinnä ärsyttävät huulten ihoa. Samalla kun huulirasvan muut ainesosat kosteuttavat huulia hetkellisesti, ihoa ärsyttävät ainesosat kuivattavat huulia pitkäkestoisesti, jolloin huulirasvaa täytyy jatkossa käyttää säännöllisesti, ja mahdollisesti myös lisätä rasvan käyttöä.

Tiukat poninhännät ja kampaukset voivat aiheuttaa hiustenlähtöä

Mikä tahansa kampaus, joka aiheuttaa jännitystä päänahkaan ja hiusten juuriin, voi johtaa hiusten lähtöön tai pysyvään hiusten menetykseen. Lue täältä lisää tavoista, jotka voivat ohentaa hiuksiasi.

Kannattaa siis pitää hiuksia välillä auki tai rennolla poninhännällä, joka ei kiristä päänahkaa.

Rypyt lisääntyvät silmiä hieromalla

Silmien hankaus ei suoraisesti aiheuta ryppyjä, mutta kun hierot yliherkkää silmänympärysihoa edestakaisin, iho voi löystyä, ja vanhentavat rypyt syntyvät helpommin silmien ympärille.

Silmien hankaus silloin tällöin ei varmasti vaikuta ulkonäköösi. Älä kuitenkaan tee hankaksesta tapaa!

Hajuvettä kannattaa säilyttää jääkaapissa

Hajuvesi voi kestää hyvänä ja käyttökelpoisena vuosia, jos sitä säilytetään oikein. Hajuveden öljyt ja kemikaalit ovat hauraita ja menevät helposti pilalle äärimmäisissä lämpötiloissa, erityisesti kuumassa.

Jos asut kuumassa ilmastossa, jääkaappi saattaa hyvinkin olla paras paikka hajuvesien säilytykseen. Viileät ja pimeät paikat ovat ihanteellisia säilytykseen -mikään ei pilaa hajuveden ainesosia nopeammin kuin suora auringonvalo.

Myös hoitoaineet puhdistavat hiuksia

Kuten monet shampoot, myös useat hoitoaineet sisältävät sulfaatteja, jotka saavat hiustuotteet vaahtoamaan. Sulfaateilla on myös puhdistava vaikutus.

Jos hiuksesi ovat todella kuivat ja vaurioituneet, hiusten peseminen hoitoaineella saattaa parantaa hiustesi terveyttä. Jos hiuksesi rasvoittuvat helposti, kannattaa edelleen hoitaa pesu perinteisesti shampoota käyttäen.

Saat hiuksista paksummat huuhtomalla niitä kaljalla

Oluen valmistusaineet ohra ja humala sisältävät vitamiineja ja proteiineja, jotka saavat hiukset näyttämään paksummilta, vahvemmilta ja kiiltävämmiltä. Olut ei tuo pysyvää muutosta, mutta hiusten huuhteleminen oluella turvottaa hiuksia seuraavaan pesuun asti.

Voit käyttää hiuslakkaa meikkaamiseen

Hiuslakka kiinnittää meikin paremmin kasvoihin. Mutta kannattaako lakkaa käyttää tähän tarkoitukseen? Ei todellakaan. Vaikka hiuslakkaniksi on tunnettu iät ja ajat, ei sen käyttö ole järkevää. Lakka on täynnä erilaisia kemikaaleja ja ainesosia, joilla ei kannata kuorruttaa omaa ihoaan. 

Ehkä erikoistapauksessa pieni määrä lakkaa ei haittaa, mutta jos huomaat käyttäväsi sitä useimminkin, kannattaa lakan käytön sijasta panostaa laadukkaisiin, pitkäkestoisiin meikkeihin. 

Lue myös:

    Uusimmat