Mainos

Olli-palkinto Merja Sundströmille

Pakinoitsija Ollin mukaan nimetty valtakunnallinen journalistien palkinto on myönnetty toimittaja Merja Sundströmille ja toimittaja Maarit Niiniluodolle tunnustuksena ansiokkaasta journalistin työstä.

Merja Sundström oli kauan Uuden Suomen ja MTV3:n ulkomaantoimittaja: hän loisti kyvyllään yhdistää terävä analyysi elävään kerrontaan, ja toimia riskejä pelkäämättä kriisialueilla. Sundström loikkasi sittemmin kulttuuritoimittajaksi jatkaen siinäkin tehtävässä rohkealla, persoonallisella otteella.

– Olen hurjan onnellinen siitä, että tunnustuspalkinnon antavat omat kollegat, sanoo Merja Sundström.

Maarit Niiniluoto työskenteli 1970-1991 reportterina Suomen Kuvalehdessä ja Uudessa Suomessa. Samalla hän vaikutti myös käsikirjoittajana radiossa ja televisiossa ja julkaisi monia kirjoja. Viime vuosikymmeninä Niiniluodosta on tullut johtava suomalaisen viihteen historioitsija.

Molemmat palkitut ovat myös antaneet merkittävän panoksen journalistien yhteisöissä.

Palkinnon myöntää vuonna 1905 perustettu Suomalainen Sanomalehtimiesliitto, joka on maan vanhin edelleen toimiva journalistien yhdistys. Jäseniä siinä on noin 250. Palkinto on nimetty liiton pitkäaikaisen sihteerin ja suuren journalistin, professori Väinö Nuortevan eli pakinoitsija Ollin mukaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.