Olli Lindholm avoimena MTV:lle Jussi Hakulisesta: Hän oli vähän häiriötekijä

Yö-yhtye viettää 35-vuotisjuhlavuottaan. Yksi nimi on kuitenkin juhlakiertueelta poissa.

Jussi Hakulinen oli mukana Yö-yhtyeessä sen alkutaipaleella 1980-luvun alussa. Hän jätti bändin jouduttuaan riitoihin muiden jäsenten kanssa.

Hakulinen palasi yhtyeeseen 1990-luvulla Yön nokkamies Olli Lindholmin pyydettyä häneltä anteeksi. Myös 2000-luvulla monet yhtyeen hiteistä kirjoittanut Hakulinen on ollut mukana monilla Yön kiertueilla.

Olli Lindholm kertoo MTV Viihteelle, että Hakulista ei nähdä 35-vuotista uraansa juhlivan yhtyeen juhlakiertueen konserteissa.

– Meidän välimme ovat asialliset, mutta ei meistä taida työkavereita enää tulla. Me näemme asiat eri tavalla ja minä vaadin tinkimätöntä panostusta ja tiettyjä asioita. Niissä asioissa emme pääse yhteisymmärrykseen, Lindholm sanoo.

– Pystymme puhumaan puhelimessa ja olemme kavereita. Mutta jos otan sellaisia riskejä, että vuokraan päätöskonserttia varten Metro Areenan tai vuokraan Baltic Princess -laivan (Yön 35-vuotisjuhlaristeilyä varten joulukuussa), ympärillä ei saa olla yhtään häiriötekijää. Jussi oli vähän sellainen.

Hakulinen on kirjoittanut tänään perjantaina ilmestyneen Puolet taivaasta – puolet helvetistä -albumin singlekappaleen Erakko. Mikä miesten välejä sitten hiersi?

– Se on meidän välinen asia. Viime syksynä tarjosin hänelle puolenkymmentä kertaa tilaisuutta saada asia järjestykseen, mutta niin ei käynyt.

– Se oli minulle suuri pettymys. Jussi ansaitsisi sen arvostuksen, mikä hänelle kuuluu. Hänellä ja hänen lauluillaan on niin merkittävä rooli suomalaisessa kevyessä musiikissa. Olisin halunnut, että juhlakonserttimme kaksi viimeistä laulua olisivat olleet Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen, jotta ihmiset olisivat nähneet, miten suuria lauluja ne ovat. Mutta niin ei käy.

Lue myös:

    Uusimmat