Jukka Jalonen kertoo suunnitelmistaan: "Kyllä se kipinä on tullut"

Jukka Jalosen kanssa SM-liigakatsomossa – näitä pelaajia Leijonien päävalmentaja tarkkaili 4:17
Hockey Night – Tien päällä -ohjelma tapasi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen, kun tämä oli tarkkailemassa pelaajia HPK:n ja Ilveksen välisessä SM-liigaottelussa.

MTV Urheilu pääsi Jukka Jalosen matkaan, kun Leijonien pitkäaikainen päävalmentaja suuntasi SM-liigaotteluun Hämeenlinnaan tarkkailemaan pelaajia kevään maaotteluihin.

Jalonen valmentaa Leijonia tällä erää viimeistä kevättä. Toukokuun Tshekin MM-kisojen jälkeen hän jättää paikan Antti Pennaselle.

Viime vuodet Jalosen vuosikalenteri on noudatellut pitkälti samaa kaavaa: sarjakaudet hän seuraa maajoukkueturnausten välissä pelaajien otteita Euroopan ja Pohjois-Amerikan kaukaloissa.

Turnausvalmentamisen jälkeen häntä houkuttelee paluu päivittäiseen valmennustyöhön.

– Kun nämä hommat loppuvat, haluaisin vielä seurajoukkuetta valmentaa. Kyllä se kipinä on siihen tullut, Jalonen sanoi tiistain Hockey Night – Tien päällä -ohjelman haastattelussa.

Hämeenlinnassa Jalosen tarkkailussa olivat erityisesti muutamat Ilveksen pelaajat. Videolla Jalonen kertoo kahdesta pelaajasta, jotka ovat muun muassa Eemeli Suomen ja Joona Ikosen lisäksi olleet tällä kaudella lähellä maajoukkuekutsua. Toinen heistä saa mahdollisesti odottaa ensi kauteen, mutta toista, kultakypärä Oula Palvetta kohdalla Jalonen tarkkailee jo kevättä ajatellen. 

– Ei ole vielä tänä vuonna mukana ollut, mutta haluan nähdä vähän, miten hän keväällä suoriutuu Ilveksessä, ja katsotaan sitten meidän viimeisiä pelejä, että mahtuuko sinne mukaan, Jalonen pohtii.

Mitä päävalmentaja painottaa tarkkaillessaan pelaajia liigakaukalossa ja miten valmennusjohto ottaa selville pelaajan henkiset ominaisuudet ennen maajoukkuekutsua? Tästä Jalonen kertoo lisää videolla.

Lue myös:

    Uusimmat