Olli Jokinen muutti perheensä kanssa takaisin Suomeen – Katerina-vaimo joutui autolla tilanteeseen, johon ei ole hetkeen joutunut

6:48
Katerina ja Olli Jokinen vierailivat etäyhteydellä Vappu ja Marja Live -ohjelmassa – kumpi on "päällikkö" kotona?

Jokisen perheen viimeisetkin tavarat on saatu vihdoin Suomeen, ja perhe on päässyt asettumaan kodiksi.

Ex-jääkiekkoilija Olli Jokinen ja hänen vaimonsa Katerina Jokinen muuttivat pois Suomesta vuonna 1998, kun oli vielä markka-aika. Sittemmin perhe on seilannut ympäri maita ja mantereita.

Nyt, yli 20 vuotta myöhemmin Jokisen perhe on palannut takaisin koto-Suomeen. Olli tuli edeltä jo toukokuussa, kun hän aloitetti työt SM-liigaseura Mikkelin Jukurien päävalmentajana. Katerina ja heidän kolme lastansa tuli perässä heinäkuussa.

Muutto ei edennyt muitta mutkitta.

– Olli tuli pakkausavuksi, mutta olihan se aikamoista show`ta. Meillä oli 12 matkalaukkua, kaksi kissaa ja koira. Eläinkiintiömme oli täynnä, joten kolmas tuli perässä tuttavani kanssa. Laitoimme koiran ruumaan, mutta kissat olivat matkustamossa. Missattiin myös yksi lento, olihan se aikamoista säätöä, Katerina muistelee MTV Uutisille Timantteja Timantteja dinner & show -esityksen esittelytilaisuudessa.

– Tavaramme tuli kontissa elokuun puolessa välissä. Nyt on jo kotiuduttu, hän jatkaa.

Muutokset Suomessa

Perhe on käynyt parinkymmenen vuoden aikana aika ajoin Suomessa, mutta vuosien aikana on tapahtunut kuitenkin paljon. Katerina toteaa arjen asioiden helpottuneen maassa, esimerkiksi hän vannoo ruoan kotiinkuljetuksen nimeen.

– Se on ainakin helpottanut minun arkeani, kun ei tarvitse kantaa aina viittä kassia ruokaa selkä vääränä kotiin.

Paluumuuttajana asioihin on pitänyt myös totutella.

– Kaupungissa ajaminen on hyvin erilaista, kuten taskuparkkeeraaminen, jota ei ole tarvinnut tehdä vuosikymmeniin.

– Ihanaa on tämä kaupunkielämän helppous! Voi vaan kävellä ulos kotoa ja kahvila on siinä vieressä - eikä tarvitse ajaa joka paikkaan. Asuimme Yhdysvalloissa sellaisella asuinalueella, että piti ajaa kolme kilometriä, että pääsi edes portista ulos.

Jokisen perheen lapset ovat kaikki asuneet ikänsä Yhdysvalloissa. Perheen 21-vuotias esikoinen jäi maahan, sillä hän aloitti viimeisen vuotensa yliopistossa. Kaksi pienempää, 10- ja 17-vuotiaat aloittivat opiskelun kansainvälisessä koulussa, jossa opetus tapahtuu englanniksi, mutta samalla opetetaan myös Suomea.

– Maahan kotiutuminen on tietenkin helpompaa, kun vanhemmat ovat suomalaisia ja puhumme kieltä.

Katerina on osakkaana kreikkalaisen Korres-nimisen kosmetiikkamerkin maahantuontiyrityksessä. Suomeen muutettuaan hän on entistä intensiivisemmin mukana ja kiertää kentällä perehtymässä työhön. Katerina on puoleksi kreikkalainen ja syntyi myös siellä. 

– On todella ihanaa, että on tällaista työtä. Eihän tässä katraassa ole vielä tarpeeksi hoidettavaa, Katerina naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja