Mainos

Olkiluodon kolmosvoimalan työt loppusuoralle

Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla luotetaan nyt siihen, että kolmosvoimala valmistuu joulukuuksi 2018.

Työmaalla on noin 2 400 ihmistä, mutta määrä vähenee koko ajan asennus- ja viimeistelytöiden edetessä. Ensi vuoden alussa työntekijöiden määrä tippuu jo alle 2 000:n.

– Rakennukset ovat ulkoapäin valmiit, putkistotyöt on pääosin tehty ja sähköjä viimeistellään, kertoo Olkiluoto 3 -projektin TVO:n toimintojen varajohtaja Hannu Reinvall.

Voimalan piti valmistua vuonna 2009. Takarajan siirtämisestä vuodella tai parilla eri ongelmien vuoksi on tullut rutiinia.
Nyt näyttää siltä, että uusin aikataulu pitää ja laitoksen kattavampia testejä tehdään ensi vuonna. Elokuussa voimalassa harjoiteltiin polttoaineen vastaanottoa, ja polttoaineen eli uraanin kuljetus Saksasta Olkiluotoon alkaa ensi vuoden syksynä.

Areva: Teemme nyt kaikkemme

Uusimmat pilvet voimalan tilaajan Teollisuuden Voiman (TVO) taivaalle on tuonut Ranskan hallituksen suunnitelma Arevan ydinvoimayksikön myymisestä toiselle valtiolliselle ydinvoimayhtiölle EDF:lle. Olkiluoto-hanke jäisi kuitenkin Arevalle.

TVO aloitti syksyllä oikeustoimet Arevaa vastaan Ranskassa pelätessään, että kaupoista seuraisi lisää hidasteita voimalan valmistumiselle. Yhtiöt ovat jo aiemmin käyneet oikeutta ja vaatineet toisiltaan miljardikorvauksia. TVO kertoi kesällä, että oikeusprosessi oli jo kerran lähellä ratkeamista, mutta yllättäen neuvottelut katkesivat.

TVO ja Areva pitivät keskiviikkona tiedotustilaisuuden kolmosvoimalan rakennustöiden etenemisestä. Projektin Arevan toimintojen johtaja Jean-Pierre Mouroux sanoi, että ei kommentoi oikeustaisteluja eikä sitä, vaikuttavatko Arevan ja EDF:n suunnitelmat aikatauluihin.

– Olemme sitoutuneet saamaan voimalan valmiiksi määräaikaan mennessä ja teemme nyt kaikkemme sen eteen.

Samaa vakuutti Reinvall.

– Arevan ja EDF:n hankkeet eivät näy työmaalla mitenkään, vaan työt etenevät. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.