Olisiko aika vaihtaa asuntoa? 10 paljastavaa merkkiä

Harkitsetko muuttoa? Jotkut merkit ovat päivänselviä vinkkejä siitä, että maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää.

Muuttaminen ei aina ole hauskaa, mutta se on joskus hyvin välttämätöntä. Jos mietit, kannattaako kodinvaihto, tarkkaile merkkejä, jotka paljastavat muuttotarpeesi.

Jos tunnistat jotkin seuraavista kohdista, kannattaa alkaa kaivelemaan muuttolaatikoita esiin!

1. Tilanpuute

Kasvaako perheesi vuosi vuodelta, mutta makuuhuoneiden määrä pysyy samana? Oletko kyllästynyt odottamaan kodin ainoan kylpyhuoneen vapautumista harva se aamu? Yksi suurimmista syistä muuttaa on isomman kodin tarve. Kun lapset kasvavat teineiksi, tarvitsevat he enemmän tilaa. Pieni kaksio ei vain riitä enää.

2. Tyhjä pesä 

Havahduitko siihen, ettet muista milloin viimeksi olet imuroinut jonkun kodin tyhjistä huoneista? Onko sinulla vaikeuksia päättää, muutatko vanhan lastenhuoneen työhuoneeksi vai elokuvahuoneeksi? Kodissasi on liikaa tilaa. Kun lapset ovat lentäneet pesästä, vaihto pienempään kotiin lienee viisasta.

3. Tapasitko Sen Oikean?

Jos suhdestatuksesi on muuttunut, saattaa olla muutoksen aika. Viihtyisä, pieni asuntosi on saattanut olla juuri sopiva sinulle, mutta se ei ole uuden kumppanisi unelmakoti – eikä vähiten siksi, että vaatekaapissa on hädin tuskin tilaa sinun vaatteillesi, saati sitten hänen. Yhteenmuutto uuden kumppanin kanssa saattaa olla oikea hetki vaihtaa täysin uuteen kotiin.

4. Jotain parempaa?

Sujuuko töissä hyvin? Sait ehkä ylennyksen? Olet kuolannut sisustuslehdistä upeita keittiöitä ja tyylikkäitä kylpyhuoneita. Jos taloudellinen tilanteesi antaa periksi, ehkä on aika päivittää koti uudempaan ja hienompaan.

5. Eläkkeelle

Jos olet eläköitymässä, mietit ehkä, kuinka haluat eläkepäiväsi viettää? Floridan lämmössä vai lähellä lastenlapsia? Jos et pysty toteuttamaan eläkehaaveitasi siellä, missä nyt asut, saattaa olla aika myydä talo ja muuttaa haaveiden perässä.

6. Tiukka talous

Joudutko stressaamaan remonttikuluista ja suuresta asuntolainasta? Kodin myyminen ja muutto edullisemmalle asuinalueelle saattaa olla helpottava ratkaisu tiukkaan taloustilanteeseen.

7. Väärä naapurusto

Valvotko joka yö naapurin koiran haukkuessa? Onko lähiseutu levotonta? Jos et tunne oloasi turvalliseksi kotonasi, on vaikea keksiä syytä jäädä asumaan samaan paikkaan.

8. Lyhyempi työmatka

Jos vietät päivän aikana enemmän aikaa junassa tai autossa kuin iltaisin kotona, muutto saattaa tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Jos et iltaisin ehdi kuin syödä nopeasti ja käyttää koiran ulkona ennen nukkumaanmenoa, muutto voi olla entistäkin miellyttävämpi ajatus. Jos haaveilet kävellen kuljettavasta työmatkasta ja työpaikkasi tuntuu vakaalta ja turvalliselta, saattaa olla paikallaankin miettiä, voisiko työpaikkaa lähempänä sijaitseva koti olla hyvä idea.

9. Tee-se-itse-kyllästyminen

Jos aikasi kuluu rautakaupassa ja tehtävien asioiden lista tuntuu loputtomalta, haaveissa saattaa siintää uutukaisempi koti, jonka hoitaminen ei vie niin paljoa aikaasi. Ja jos nykyinen kotisi remonttitarpeineen ja suurine pihoineen aiheuttaa enemmän huolta ja ahdistusta, kannattaakin miettiä, olisiko aika vaihtaa kotia.

10. Laita rahoiksi

Jos olet vuosikausia maksanut asuntolainaa ja pitänyt kodistasi huolta, voi olla, että olet jo onnistunut keräämään hyvän pääoman. Ehkä on aika myydä ja vaihtaa pienempään ja edullisempaan kotiin, jolloin voit käyttää loput rahat muihin tarkoituksiin.

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat