"Olisi pitänyt kuunnella isääsi ja tehdä abortti" – vanhempien inhottavat kommentit säilyvät mielessä vuosikausia

"Olet vahinko. En koskaan oikeasti halunnut sinua." Moni muistaa vanhempansa ilkeät sanat vielä aikuisenakin.

Miksei ihminen tajua, että hän on loukannut tunteitasi? Videolla pohditaan eri persoonatyyppien eroja.

Kysyimme lukijoiltamme, mikä on inhottavin asia, jonka heidän vanhempansa ovat sanoneet. Moni muisti vanhempansa ilkeät sanat vielä vuosikymmenten jälkeenkin.

Tällaisia vastauksia kyselyymme tuli!

"Äitini kutsui minua huoraksi vain siksi, että olin hänen syntymäpäivillään pukeutunut liian lyhyeen hameeseen. Olin 19-vuotias ja seurustellut kerran, todellakin kaukana huorasta, ja tämän tiesi äitinikin. Häntä vain humalassa ärsytti pukeutumiseni. Tapahtumasta on parikymmentä vuotta, mutta asia sanat sattuvat vieläkin."
– Nimimerkki Tanjal

"Ethän sä edes näytä ihmiseltä."
– Nimimerkki V

"Olisi pitänyt kuunnella isääsi ja tehdä abortti."
– Nimimerkki Kiitos

"Elämä olisi paljon helpompaa ilman sinua!"
– Nimimerkki 14v. Poika

"Ei sinua kukaan koskaan halua, koska olet noin iso."
– Nimimerkki Kiitti.

"Pidä suusi kiinni, ettei sua luulla tyhmäksi."
– Nimimerkki aol

"Olet vahinko. En koskaan oikeasti halunnut sinua."
– Nimimerkki Kivat sulle

"Et kelpaa kenellekään."
– Nimimerkki Noussutjaloilleen

"Teini-ikäisenä olin hieman hankala ja äitini sanoi 'hyvin huomaa, ettet ole meidän tyttö'. Adoptiolapsesta se ei kuulostanut mukavalta."
– Nimimerkki niinuli

"'Painu helvettiin, toivon, etten olisi koskaan synnyttänyt sua, sä oot aina ollut tommonen keskitason oppilas'... Näitähän riittää. Sain aina pelkkää paskaa niskaan, vaikka kuinka yritin olla mieliksi. Paras oli, kun tulin kipsi jalassa koulun talkkarin kanssa kotiin: 'Minähän en mitään sairaalamaksuja maksa!'"
– Nimimerkki Katkera

"'Toi likka kyllä vielä tappaa ton lapsen, likka pitäs panna johki hoitoon. Hoida omias niinkus tahdot, älä komenna mun omia!' Näin sanoi äiti 10–11-vuotiaalle tytölleen, kun oli pannut tämän huolehtimaan pikkuveljestä, joka teki kiusaa koko ajan, vanhempien muka huomaamatta."
– Nimimerkki teppara

"Muutin vajaa vuosi sitten pois lapsuudenkodistani, ja isäni soitti vasta, että haluaa avaimen takaisin, kun 'se ei ole enää minun koti'."
– Nimimerkki Traaginen muuttaja

"'Olet vain sinisilmäinen idiootti, joka kuolee neitsyenä, vanhanapiikana yksin ja unohdettuna'. Äitini oli minulle katkera, koska seurustelin itseäni kuulemma 'parempitasoisen' pojan kanssa. Harmi vaan, että nain tämän 'parempitasoisen' pojan muutaman vuoden kuluttua."
– Nimimerkki Sinisilmäinenhölmö?

"Minulle sanottiin aina, että 'sun täytyy syödä, muuten tulee tissitön nainen' ja pakotettiin syömään, vaikka olin jo aivan täynnä. Jos maha vähänkään koskaan pömpötti, niin, että tiukan paidan alta se näkyi, minut haukuttiin lihavaksi."
– Nimimerkki Laiha, tissitön läski

"Isä sanoi minulle 'sulle ei mahdu mitkään vaatteet enää, kun olet lihonut tosi paljon'."

– Nimimerkki Surullinen ihminen

"'Olet kohta niin lihava, että voin pyörittää sinut mäkeä alas tuonne McDonaldsiin'. Äitini sanoi minulle, kun olin 6-vuotias. Muistan tämän edelleen, kiitos äiti..."
– Nimimerkki Iipa

"Jouduin parikymppisenä sairaalahoitoon vaikean masennuksen ja sitä seuranneen itsetuhoisuuden vuoksi. Äitini ei tullut vierailulle, vaan soitti ja sanoi kuolemattomat sanat: 'Sua saa aina hävetä. Koita nyt saatana ottaa itteäs edes niskasta kiinni'."
– Nimimerkki Äidin kulta

"Viikonlopun jääkiekkoturnauksen jälkeen eno tokaisi, että 'taisi väsymys painaa jo viimeisessä matsissa, kun liike näytti niin verkkaiselta'. Johon isä vastasi: 'Ei se luistelu koskaan tuota nopeampaa ole ollut'. Muuten ok, mutta oli ensimmäinen ja viimeinen kerta koskaan, kun kumpikaan heistä näki minua luistimet jalassa. Enkä varmasti ollut edes se kentän hitain poika."
– Nimimerkki Ransu

"Äitini sanoi minulle riidan yhteydessä 'toivon, etten olisi synnyttänyt sinua'."

– Nimimerkki 13-vuotias tyttö

"'Miksi yrität pysyä aina poikien perässä?', kun kerroin hakevani lääketieteelliseen.

'Et ole enää meidän tyttäremme', kun jäin kiinni alkoholikokeilusta.

'Kuljetko sä siellä huoraamassa?!', kun tykkäsin pelata jätkien kanssa sählyä.

'Sen siitä saa, kun menee miesten töihin!', kun rikoin jalkani työtapaturmassa miesvaltaisella alalla."
– Nimimerkki MantaL

Lue myös:

    Uusimmat