Oliko Leijonat edes pulassa? Asiantuntijoilta terävä huomio Kanadan paineesta – "Myös valmennus tuki tätä"

Leijonat piti puolustuspelinsä esimerkillisesti kasassa, vaikka se näytti olevan hetkittäin ongelmissa Kanadan kanssa, C Moren asiantuntija Tero Lehterä ja Olli Jokinen arvioivat MM-kisa-avauksen jälkeen perjantaina. 

Suomi otti avauksesta 3-1-voiton Kosicessa. Kanada hallitsi kaukalon tapahtumia varsinkin toisessa erässä, kun vaihtomatka oli pidempi, mutta Leijonat säästyi takaiskuilta. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Slovakia-Suomi lauantaina 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Lehterän mielestä Suomen joukkue pysyi vaikeassa paikassa hyvin rauhallisena. 

– Se on todella tärkeätä, että vaikka ei pääse hakemaan irtokiekkoja ja rakentamaan omaa peliä, niin puolustuspakka ei katoa sieltä. Niin kuin (Kosicessa paikalla oleva asiantuntija) Tuomo (Ruutu) tuossa mainitsi, niin myös valmennus tuki tätä, ettei ruveta hätäilemään ja juoksemaan, vaan pidetään paketti kasassa keskellä, Lehterä kommentoi C Moren lähetyksessä.

Välillä leijonapelaajien vaihdot venyivät ja jalka alkoi painaa. 

– Silloin Suomi meni tiiviimmäksi maalin eteen ja terävöitti niitä muutamia iskuja.

Jokinen huomautti, että tämä kuuluu jääkiekkoon. 

– Vastustajakin yrittää tehdä maaleja, niin välillä joutuu olemaan pidempiä aikoja omissa. Suomi puolusti hyvin, eikä Kanada päässyt A-maalipaikoille. Niitä ei montaa ollut, Jokinen summasi. 

Lehterä ja Jokinen arvioivat joukkueiden voimasuhteet myös hyökkäyksen ja maalivahtipelin osalta pääkuvan videolla. Alla ottelun huippuhetket. 


Lue myös:

    Uusimmat