Oletko pihalla televisiotekniikasta? Apu voi löytyä täältä

Kaukana ovat ne ajat, jolloin televisiosta näkyi vain muutama kanava.

Televisioiden teknisten ominaisuuksien ja lukuisten televisiopalvelujen yhteydessä liikkuu nykyään sellaisia lyhenteitä ja nimihirviöitä, että tavallisen kaduntallaajan pää menee helposti pyörälle.

Viranomaistahot ja alan toimijat ovat avanneet nyt "Kaikki televisiosta" -sivuston, jonka tarkoitus on tarjota apua ja vastauksia television katseluun liittyviin moniin kysymyksiin.

Sivustolta löytyy tieto siitä, mitä kanavia on saatavilla antenni-, kaapeli-, iptv- ja satelliittitelevisioverkoissa eri operaattoreilla, mistä kanavapaketista kanavat löytyvät ja mitä laitteita katseluun tarvitaan.

Palvelu kertoo myös, onko kanava maksullinen vai vapaasti katsottavissa, millaisilla laitteilla kanava näkyy ja kenen operaattorin valikoimista se löytyy.

Hankkeessa ovat mukana Kilpailu- ja kuluttajavirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, Viestintävirasto sekä DNA, Elisa, Sonera, MTV, Sanoma Entertainment, Yleisradio, Digita, PlusTV, Fox International, SBS TV, URHOtv, Anvia TV, Maxivision, ETK ry, Kotek, Kuluttajaliitto ja Satelliitti- ja antenniliitto.

Hanketta koordinoi suomalaisen ICT-alan edunvalvoja ja yhteistyöjärjestö FiCom. 

Lue myös:

    Uusimmat