Oletko muistanut tärkeän kevättalven puutarhatyön?

Kevättalvi on puutarhalle koettelevaa aikaa, sillä lämpötilan vaihtelut ovat kovia. Kasvit tulisikin suojata kevätauringolta.

Jos et ole vielä suojannut puutarhasi kasveja talvisuojilla, tee se heti. Suojat tulisi pitää paikoillaan niin kauan kuin yölämpötilat vielä laskevat pakkasen puolelle. Kun maa sulaa, suojat voi poistaa. Sulamista voi nopeuttaa kastelemalla maata lämpimällä vedellä.

Pakkaspeitteen tarkoitus on suojata kasvien runkoa auringonpaisteelta. Lämmin auringonpaiste ja kylmät yöt voivat saada aikaan sen, että puiden rungot alkavat halkeilla. Lisäksi neulaset ja lehdet voivat ruskettua. Nuoret puut ovat alttiimpia vaurioille, sillä niiden runko ei ole vielä ehtinyt paksuuntua.

Kiedo pakkaspeite löyhästi rungon ympäri ja kiinnitä narulla paikoilleen. Jätä suoja auki ylä- ja alaosasta. Näin ilma pääsee kiertämään, eikä puun rungolle tiivisty kosteutta.

Havukasvien neulasten ruskettumista voi ehkäistä huputtamalla ne verkolla tai säkki- tai varjostuskankaalla. Jätä huppuun pieni tuuletusaukko kosteuden ehkäisemiseksi.

Lähde: Martat

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat