Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Oletko kokeillut? Näin saat kanan rintafileistä supermeheviä

Julkaistu 27.06.2013 08:09

Kanan rintafileistä tulee helposti kotona paistettaessa liian kuivia. Täydellisen mehevät kanapihvit onnistuvat kuitenkin pienellä vaivalla!

Jokainen kotikokki söisi varmasti mieluummin täydellisen mehukkaita kanan rintafileitä kuin kumisen kuivia versioita. Mutta miten liian kuivan lopputuloksen sitten voi estää ja rintafileistä saada varmasti meheviä?

Kokeile niksiä: Liota fileet suolavedessä

Kanan rintafileet pitävät sisällään vähän sidekudosta, mikä tarkoittaa sitä, että fileet voidaan paistaa nopeasti. Pitkää kypsennysaikaa tarvitaan, kun lihassa on paljon sidekudosta. Kanan rintafileissä on myös hyvin vähän rasvaa, minkä vuoksi liian pitkä kypsennysaika voi tehdä lihasta liian kuivaa. Yksi tapa varmistaa rintafileiden mehukkuus on liottaa niitä suolavedessä tunnin verran ennen paistamista. Näin solut imevät itseensä vettä.

Ota huomioon, että kyseessä on marinoinnin kaltainen niksi kotikokeille. Suolavedessä liottaminen ei tarkoita samaa, kuin elintarviketeollisuuden lihoihin injektoima suola. Valitse siis kaupasta suolatonta kanaa, jonka lihapitoisuus on 100 prosenttia.

Suolaveteen tarvitset:

n. 1 litra vettä
3 rkl suolaa
(2 rkl sokeria)

Sekoita kulhossa suola ja sokeri veteen, kunnes ne liukenevat. Lisää joukkoon kanan rintafileet. Peitä kulho kannella ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.

Ota kanan rintafileet pois suolavedestä ja huuhtele ne hyvin juoksevan kylmän veden alla.

Vinkki: Halutessasi voit laittaa suolaveteen myös muita yrttejä ja mausteita makua antamaan.

Vinkki tasaiseen paistumiseen

Jos haluat taatusti tasaisen paistumisen fileille, hakkaa ne lihanuijalla ohuemmaksi ennen paistamista. Paista hakattuja fileitä korkeassa lämpötilassa oliiviöljyssä noin 2-3 minuuttia per puoli. Jos et olet hakannut fileitä, kypsymiseen menee noin 4-5 minuuttia per puoli.

Tarkkaile sisälämpötilaa ja muista jälkikypsyminen

Jos haluat varmistua, että fileet ovat varmasti kypsiä ja täydellisen mehukkaita, ota käyttöösi lihalämpömittari. Ammattilaiskokkien mukaan kanan tai broilerin täydellinen kypsyys on noin 71 astetta. Suomessa elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittaa kuitenkin kypsentämään kanan vähintään 75 asteiseksi, jotta salmonellabakteerit varmasti tuhoutuvat. Muista, että liha kypsyy vielä pannulta pois ottamisen jälkeenkin ja sen kannattaa anta vetäytyä.

Lähde: About.com

(MTV3)

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Varma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisenPorsaankyljyksetkö muka kuivia ja mauttomia? Helpot nyrkkisäännöt takaavat onnistuneen lopputuloksenEthän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteenTämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää Jokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat broilerista mehevääJokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat supermehevää broileria

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:02
    Linnut

    Musta maa ja lämpöasteita – kannattaako lintuja nyt ruokkia? Asiantuntija vastasi Lohjan pimeydestä

  • Eilen18:57
    Paavi

    Vogue listasi vuoden 2025 parhaat pukeutujat – tätä nimeä tuskin odotit näkeväsi listalla

  • Eilen18:45
    Pikamuoti

    Pikamuotijätti Shein saa jatkaa nettikauppaansa Ranskassa – taustalla seksinukkeskandaali

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Ihanan mehevää! Kreetta Ahosen grillattu kinkku hurmaa – katso ohje, joka ei ole hätäisille

  • Eilen14:08
    Verkkohuijaukset

    Epäilyttävä viesti Vintediltä? Tästä voi olla kyse