Oletko jo kyllästynyt helteeseen? Hyviä uutisia: Tiistaina superhelle, mutta sitten taivas repeää

3:49
Katso laajempi sääennustus videolta.

Alkuviikosta Suomeen saapuu hellejakso, joka jää kuitenkin lyhyeksi. Tiistaina lämpötila kohoaa yli 25 asteeseen koko maassa, mutta keskiviikkona lounaasta lähestyvä sadealue tuo maahan sateita ja ukkosia.

Suomen poikkeuksellinen hellejakso on ollut monille mieluinen, mutta toiset kaipaavat sateita pitkän kuumuuden jälkeen. Etenkin luonto kaipaa sateita. Suomessa esiintyy parhaillaan pahimman punaisen luokituksen metsäpalovaroituksia kuivuuden takia, kertoo MTV Uutiset Liven haastattelema meteorologi Anna Latvala.

– Rutikuivaa on, Latvala toteaa ytimekkäästi.

Latvala ennustaa, että sateet alkavat keskiviikkona ensin paikallisina, mutta sitten tapahtuu muutos.

– Sateet muuttuvat laaja-alaisimmiksi viikon loppua kohti. Viikonloppuna tulee jo laajempia sadealueita ihan Lappia myöten, Latvala kertoo.

Kesälomalaiset voivat kuitenkin hetkeksi huokaista helpotuksesta. Vaikka sateet saapuvatkin, niin lämpötilan odotetaan pysyvän ennallaan ennen viikonloppua.

– Suomen yllä oleva ilma ei muutu selvästi kylmemmäksi ennen ensi viikon loppupuolta. Jos ei ole pilvinen ja sateinen kohta oman alueen yllä, niin reippaasti mennään yli 20 asteen Lappia lukuunottamatta. Helle on mahdollista torstai-perjantai-akselille asti, Latvala jatkaa.

Pidemmälle loppukesään mentäessä ei Latvalan mukaan ole odotettavissa alkukesän kaltaisia hellejaksoja, mutta muutaman päivän rykelminä niitä saattaa esiintyä.

Katso meteorologi Anna Latvalan laajempi ennustus pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja