Oletko aina ihmetellyt lähijunan keltaista pömpeliä? Tästä laitteessa on kyse

Oletko ihmetellyt lähijunissa olevia keltaisia pömpeleitä? Katso videolta, miten lipun leimauslaite toimii 0:31
Oletko ihmetellyt lähijunissa olevia keltaisia pömpeleitä? Katso videolta, miten lipun leimauslaite toimii

Monet matkailevat nykyään lähijunissa ja julkisissa liikennevälineissä mobiilimatkalipuilla sekä kortille ladatuilla lipuilla. Osa matkalaisista käyttää kuitenkin perinteisiä leimauslaitteita.

Monet mobiili- ja korttimatkailijat ovat voineetkin ihmettellä hieman vanhahtavaa keltaista pömpeliä lähijunien ulko-ovien läheisyydessä.

VR:n mukaan laitteilla leimataan R-kioskilta tai asemien lipunmyynneistä ostetut paperiset lähiliikenteen kerta- ja sarjaliput. Leimauslaitteita on kaikissa HSL:n ja VR:n lähijunissa. 

– Lipunmyynti on siirtynyt pääosin digitaalisiin kanaviin ja kasvu jatkuu. Mobiililippujen osuus on suurin. Lähiliikenteen kerta- ja sarjalippujen kohdalla paperisia lippuja on liikkeellä vielä jonkin verran, VR:ltä kerrotaan.

Paperinen lippu pitää muistaa leimata

Paperisella lipulla matkustaessa junaan astuessa tulee huolehtia siitä, että muistaa leimata lipun.

– On matkustajan vastuulla huolehtia, että junaan noustessa on voimassa oleva, kyseiselle junamatkalle oikeuttava matkalippu ja se tulee myös leimata junaan noustessa.

Yllä olevalla videolla voit tutustua keltaiseen leimauslaitteeseen. Näet myös, minkälaisen jäljen laite jättää matkalippuun.

Lue myös:

    Uusimmat