Olet mitä syöt -sarjan Pippa Laukka hehkuttaa somevaikuttajaa – vyötäröltä lähti 31 senttimetriä: "Menin melkein sanattomaksi hänen edessään"

5:13

Graafikko ja somevaikuttaja Enni Koistinen lähti Olet mitä syöt -ohjelmaan hyvinvointi edellä.

Enni Koistisen ääni on tuttu julkkisjuoruja ruotivasta Tuplakääk-podcastista, mutta pääsääntöisesti graafikkona työskentelevä Koistinen kirjoittaa lisäksi blogikirjoituksia Musla-sivustolle ja ihastuttaa Instagramissa persoonallisella ja värikkäällä tyylillään.

Olet mitä syöt -sarjaan osallistunut Koistinen on kehopositiivisuuden puolestapuhuja, eikä halunnut laihduttaa ulkonäön vuoksi. Hän kuitenkin tiesi terveytensä vaatineen ryhtiliikettä. Koistinen rakastaa nautiskelua, mikä näkyi muun muassa isoina annoskokoina ja kahviloiden leivoshyllyjen tyhjentämisenä. Jaksossa hän kertoi pitävänsä kehonsa ulkonäöstä, mutta selkäleikkauksen jo kerran kokeneena hän tiedosti, että terveyden vuoksi muutos elintapoihin on tehtävä.

– Jo ensi kohtaamisella huomasin, että Ennin henkinen tasapaino ei kaivannut multa apua, Pippa Laukka kertoo jaksossa. 

Terveystesteissä selvisi myös, että 32-vuotiaan Koistisen kolesteroli oli erittäin korkealla, verisuonten ikä 40-50 ja kakkostyypin diabetes kolkutteli ihan oven takana. Laukan johdolla hän ryhtyi skarppaamaan lisäämällä liikkumista ja terveellisiä välipaloja ruokavalioonsa.

Jakson pääteeksi Koistinen saapui Pippa Laukan luoksen kahdeksan viikkoa Olet mitä syöt -taipaleen aloittamisen jälkeen.  

– Portaikosta asteli aivan tyrmäävän upea nainen. Menin melkein sanattomaksi hänen edessään, Laukka kuvailee näkemäänsä. 

Kun Olet mitä syöt -taival alkoi, Koistisen rasvaprosentti oli kehonkoostumusmittauksessa 43,8. Laukka kertoi jaksossa naisen rasvaprosentin olevan tällä hetkellä 40. 

– Suunta on ehdottomasti oikea. Se mitä se kertoo mulle, on että teet tasaisen varmaa oikea tahtista työtä. Kolmen prosentin muutos kahdeksassa viikossa on ihan huippulukema, Laukka kertoo.  

Lopputapaamisella selvisi, että Koistisen paino oli pudonnut 8 kiloa ja vyötäröltä hävinnyt 31 senttimetriä. 

Katso ylhäällä olevalta videolta Koistisen reaktiot muuttuneisiin mittoihin! 

Olet mitä syöt torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja