Ökyseura takoi Messin siirron avulla tähtitieteellisen miljoonapotin

0:20
Pelaajia kentälle saattaneiden lasten reaktio Lionel Messin nähdessään on todella näkemisen arvoinen.

Lionel Messi siirtyi rahavaikeuksien kanssa painivasta Barcelonasta ranskalaiseen PSG:hen viime vuoden syksyllä. Ranskalaisseura on hyötynyt argentiinalaisen siirrosta pelitaitojen lisäksi rahallisesti hulppean summan.

Lionel Messi siirtyi suuren kohun saattelemana qatarilaisomisteiseen pariisilaisseuraan ilmaisella siirrolla, koska Barcelonalla ei ollut varaa maksaa miehelle palkkaa. Messi ei ole ollut aivan niin huikeassa vireessä PSG:ssä kuin etukäteen odotettiin.

Viime kaudella argentiinalainen teki vain kuusi maalia ja 15 syöttöä 26 liigaottelussa.  Sen lisäksi mies maalasi viisi kertaa Mestarien liigassa. Siitä huolimatta Messin siirto PSG:n riveihin on ollut seuralle pelkästään plusmerkkinen.

El Economistan mukaan Messin siirto PSG:hen on tuonut ökyseuralle hurjanperäti 700 miljoonan euron tuoton. Sponsoreita tuli Messin siirron myötä kymmenen lisää, ja niistä saatavat tuotot nousivat aikaisemmasta 3-5 miljoonasta 5-8 miljoonaan.

Pelkästään Messin paitoja on myyty vähintään 600 000 kappaletta. Kun paidat maksavat 100-180 euroa, on miehen seuraan tuoma rahavirta pelkästään paitojen osalta tähtitieteellinen.

Kaiken rahallisen tuoton lisäksi pariisilaisseura on saanut Messin myötä 15 miljoonaa uutta seuraajaa sosiaalisessa mediassa. Tällä hetkellä PSG:llä on yli 150 miljoonaa seuraajaa, kun kaikki sen sosiaaliset mediat lasketaan yhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja