Mainos

Oiva-tarkastus: Ravintoloiden hygieniataso hyvä

Helsingin ympäristökeskuksen elintarvike- ja terveystarkastajat tekivät viime vuonna yli tuhat tarkastusta elintarvikehuoneistoihin. Tarkastuksissa 77 prosenttia huoneistoista sai arvosanan oivallinen tai hyvä. 

Helsingin ympäristökeskuksen elintarvike- ja terveystarkastajat tekivät viime vuonna 1 163 tarkastusta helsinkiläisiin yrityksiin. Suurin osa tarkastuksista tehtiin elintarvikkeiden tarjoilupaikkoihin kuten ravintoloihin, kahviloihin ja laitoskeittiöihin.  

Helsingissä tarkastetuista yrityksistä oivallinen arvosana oli 38 prosentilla. Arvosana hyvä oli 39 prosentilla tarkastetuista. 

Arvosana korjattavaa oli 22 prosentilla tarkastetuista kohteista. Epäkohdat on korjattava määräajassa, jonka jälkeen tehdään uusintatarkastus. Syitä korjattavaan arvosanaan olivat muun muassa puutteet omavalvontakirjanpidossa, tilojen ja laitteiden yleisessä siisteydessä ja puhtaanapidossa sekä epäkohdat elintarvikkeiden säilyttämisessä. 

Arvosana huono oli alle yhdellä prosentilla. Syitä huonoon arvosanaan olivat esimerkiksi merkittävät puutteet tilojen puhtaudessa ja kunnossapidossa sekä elintarvikkeiden säilyttämisessä.   

Oiva on Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran koordinoima järjestelmä, joka tuo elintarvikehuoneistojen valvontatulokset kuluttajien tietoon. Suomessa Oiva-tarkastuksia on tehty 1.5.2013 lähtien. Oiva-raportissa elintarviketurvallisuutta arvioidaan hymynaamasymboleilla. Hymynaamoja on neljä: oivallinen, hyvä, korjattavaa ja huono. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.