Näin tehdään tartuntatautilain mukainen koronatarkastus ruokakauppaan – MTV virallisen partion mukana Helsingissä

6:19

Helsingin kaupunki aloittaa tartuntatautilain mukaiset tarkastukset kauppakeskuksiin ja myymälöihin. MTV Uutiset Live lähti kaupungin työntekijän matkaan ottamaan selvää, miten tarkastukset tehdään.

Uuden tartuntatautilain myötä aluehallintovirastoille on tullut runsaasti uutta tarkastettavaa, joten työnsarkaa on jaettu kaupungin ja avin kesken.

Helsingin kaupunki tiedotti eilen, että ensi viikosta alkaen kunnan ympäristöpalvelut aloittaa tarkastukset myymälöihin, kauppakeskuksiin ja liikuntatiloihin. Tarkastuksia tehdään myös muihin avoinna oleviin asiakas- ja kokoontumistiloihin.

Tarkastuksissa käydään selvittämässä, miten esimerkiksi turvaväleistä ja hygieniaohjeista on huolehdittu.

Miten tarkastuksia tehdään?

MTV Uutiset Live hyppäsi kunnan elintarviketurvayksikön päällikön Riikka Åbergin matkaan katsomaan, millaisia tarkastukset käytännössä ovat.

Tarkastaja haluaa ensin nähdä yrityksen omavalvontasuunnitelman, joka vaaditaan yli 10 asiakkaan yrityksiltä. Hän sanoo, että omavalvontasuunnitelman hyöty on, että se auttaa yrittäjiä pohtimaan, miten heidän yrityksensä tiloissa koronaturvallisuus säilyy.

– Suunnitelman muotoon puettuna toimet ovat harkittuja ja käyty läpi ja lisäävät tietoisuutta koronaan liittyvistä toimenpiteistä, Åberg kertoo MTV Uutiset Livessä.

Sen jälkeen tarkastaja haastattelee yrityksestä vastaavaa henkilöä. Kysymysten avulla selvitetään tarkemmin, miten koronatoimista pidetään huolta.

Tarkastus demonstroitiin kauppakeskus Triplan sisällä sijaitsevassa K-market Pasilan asemassa. Katso videolta, miten tarkastus sujui ja millaisia kysymyksiä tarkastaja esittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja