Oikeutta Eläimille: Ongelmia oli lähes kaikilla turkistarhoilla

Oikeutta Eläimille -järjestön kuvaajat kuvasivat salaa yli kahdeksallakymmenellä suomalaisella turkistarhalla eläinten oloja.

Suomen laajimmassa tuotantoeläimiin kohdistuvassa salakuvausoperaatiossa paljastui järjestön mukaan, ettei sairastuneita eläimiä hoideta kunnolla.

- Meillä on paljon materiaalia tiloilta ja eläimistä. Joillakin tarhoilla esimerkiksi silmätulehduksia oli niin paljon, että eläimiä saisi lopettaa melkein koko varjotalollisen. Lisäksi kuvasimme joitain eläimiä pariin otteeseen touko-marraskuun välisenä aikana ja kuvat osoittavat, että eläinten vammat olivat saattaneet tässä ajassa vain pahentua. Eläimiä ei siis oltu hoidettu lainkaan. Myös siitoskorteista näkyi, ettei vammoja oltu hoidettu, kertoo järjestön tiedottaja Anne Nieminen.

Niemisen mukaan tilojen ongelmat johtuvat enimmäkseen pienistä häkeistä.

- Monesti keskitytään näihin yksittäisiin vammoihin, mutta vielä suurempana ongelmana voidaan pitää niitä häkkejä, joissa eläimet ovat. Kun on pieni häkki ja stressaava ympäristö, eläimet saattavat esimerkiksi vahingoittaa itseään häkin rakenteisiin.

Samoilla linjoilla on Korkeasaaren johtokunnan puheenjohtaja, eläinlääkäri Sanna Hellström.

- Omasta mielestäni turkistarhoilla eläinten hyvinvointi ei täyty. Eläinsuojelulaki edellyttää, että eläimillä ei ole kipua ja kärsimystä ja niiden hyvinvointia edistetään. Eläintarhassa ketulla pitää olla 600 neliömetrin tarha ja mahdollisuus kaivaa ja minkeillä taas mahdollisuus uida. Samaan aikaan saman lajin tuotantoeläimille asetetut normit vaativat, että elintilaa on oltava muutama neliömetri, kuvaa Hellström.

(MTV3)

Katso Hanna Takalan juttu:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat