Mainos

Oikeusministeri: Pankkipalvelut taattava

Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä kansalaisten pankkipalvelut on tarvittaessa varmistettava lainsäädännöllä. Hän vertaa ihmisille nykyään välttämättömiä pankkipalveluita sähkön toimituksiin, joista on laissa määrätty.

Ministeri Koskinen pitää janakkalalaisen paikallislehti Kotokulman haastattelussa harkitsemattomana johtaja Pertti Voutilaisen lausuntoa kannattamattomista pankin asiakkaista.

-Lasikopissa ei pitäisi heilutella moukaria, sanoo Koskinen Voutilaisen puheista. Koskisen mielestä on kehitettävä lainsäädäntöä, ellei järkipuhe muuten tavoita pankkimaailmaa.

-Ihmisten pitää saada asiat hoidettua. Kaikkia meitä tarvitaan pitämään yhteiskunta pystyssä. Jotkut voivat olla elämänsä eri vaiheissa huonommissa ja jotkut paremmissa asemissa pankin kannalta. Pankki ei kuitenkaan voi ryhtyä asettamaan omia kynnyksiään.

Ammattirikollisuus ei sovi nykyjärjestelmään


Kahden vuosikymmenen ajan uudistuksen alla olleen rikoslain suuret linjat ovat Koskisen mielestä paikallaan. Ongelmia on esimerkiksi rangaistusjärjestelmän porrastamisessa. Paatunut ammattirikollisuus ei sovi nykyjärjestelmään.

-Ehdonalaiseen pääsy on liian kaavamainen. Se ei ota huomioon, miten rangaistusta on suoritettu. Nuorten rikoksentekijöiden osalta asioiden käsittely puolestaan etenee liian hitaasti. Pitkän prosessin aikana heidän tililleen kertyy helposti jo uusia rikkeitä, Koskinen huomauttaa. Hän haluaa paneutua myös oikeudenkäyntikuluihin ja remontoida maksuttomia oikeudenkäyntejä.

-Tavallisen ihmisen on uskallettava lähteä oikeutta hakemaan ilman pelkoa siitä, että tiedossa ovat rajut kustannukset, jos häviää juttunsa. Koskinen lisää asianajajien palkkioiden kohonneen huikeisiin summiin. -Pian lähestytään jo Amerikan mallia, sanoo oikeusministeri.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.