Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Oikeusministeri Henriksson Uutissuomalaiselle: Kuntavaaleissa varaudutaan erityistoimiin koronan takia

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) mukaan ensi kevään kuntavaalit varaudutaan tarvittaessa järjestämään erityisjärjestelyin koronavirustilanteen takia, kirjoittaa Uutissuomalainen. 

– Jos tautitilanne menisi huonompaan suuntaan, voitaisiin pidentää ennakkoäänestysaikaa tai miettiä äänestyspaikkojen aukiolon pidentämistä, Henriksson pohtii lehdelle.

Niitä varten tarvittaisiin kuitenkin muutos vaalilakiin, joten ministerin mukaan muutoksia pohdittaisiin vasta, jos nähtäisiin, että muut toimet eivät riitä.

Uutissuomalainen kirjoittaa, että ministeriössä tarkastellaan äänestyspaikkojen lisäämistä sekä koti- ja laitosäänestämisen osuuden kasvattamista. Lehden mukaan näihin järjestelyihin ei tarvittaisi lakimuutoksia.

"Ratkaisu löydetään"

Henrikssonin mukaan kynnys siirtää vaaleja on korkea. 

– Silloin tilanne olisi todella surkea, jos nähtäisiin, etteivät vaalit millään onnistuisi. Kyllä suomalaisessa yhteiskunnassa löydetään ratkaisuja, hän sanoo lehdelle.

Uutissuomalaisen mukaan Henriksson ei aio selvityttää sähköisen äänestämisen mahdollisuutta, sillä verkkoäänestystä ei voitaisi toteuttaa turvallisesti kuntavaaleja hyödyttävällä aikataululla.

Kuntavaalit on määrä järjestää huhtikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat