Oikeuslääkärin lausunto vahvistaa: Helsingin Asema-aukion pahoinpitelyllä ja uhrin kuolemalla yhteys

Poliisi on saanut oikeuslääkärin lausunnon liittyen Helsingin Asema-aukiolla syyskuussa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.

– Oikeuslääketieteellinen tutkimus tukee aiemmin esitutkinnassa ollutta käsitystä, jonka mukaan Jimi Karttusen kuoleman on aiheuttanut pahoinpitelystä aiheutunut kallovamma, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf sanoo.

Jutun esitutkinta alkaa olla valmis. Poliisi epäilee uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen aktiivia Jesse Torniaista pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. 

Torniainen oli neljä viikkoa vangittuna todennäköisin syin epäiltynä rikoksiin. Hän kiistää teot.

Valvontakamera tallensi

Asema-aukiolla oli pahoinpitelyn aikana lauantaina 10.9. käynnissä SVL:n mielenilmaus.

Uhri, 28-vuotias Jimi Karttunen, oli kävellyt yhden Vastarintaliikkeen lippua pidelleen miehen eteen, sylkäissyt maahan ja jatkanut matkaansa.

Poliisi epäilee, että Torniainen oli juossut uhria kohti ja potkaissut häntä voimakkaasti rintaan, jolloin uhri oli kaatunut maahan ja lyönyt päänsä. 

Pahoinpitely tallentui valvontakameraan.

Pahoinpitelyn jälkeen Karttunen vietiin Töölön sairaalaan hoidettavaksi ja hänet kotiutettiin torstaina. Seuraavana päivänä Karttunen hakeutui uudelleen sairaalaan, missä hän menehtyi.

Helsingin poliisi tulee pyytämään Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta (VALVIRA) lausuntoa liittyen sairaalan toimintaan Jimi Karttusen hoidossa ja kotiuttamisessa ennen hänen kuolemaa.

Epäillyn pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen esitutkintamateriaali siirretään syyttäjälle syyteharkintaan varten viikolla 48.

15:54

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja