Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty mies ilmoittautui itse poliisille

Helsingin poliisi on ottanut kiinni vuonna 1990 syntyneen miehen, jota epäillään viikon takaisesta Asema-aukion pahoinpitelystä. Pahoinpitelyn uhri kuoli perjantaina.  

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Teemu Kruskopfin mukaan kiinni otettu osallistui uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen mielenilmaukseen ennen pahoinpitelyä. 

-En kommentoi sitä, onko hänellä roolia järjestössä, mutta hän osallistui mielenilmaukseen, Kruskopf sanoo. 

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Epäilty otettiin kiinni lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puolenyön paikkeilla.   

-Henkilö, jota etsittiin, ilmoittautui itse poliisille, Kruskopf kertoo.  

Kruskopf ei kerro, onko epäilty tunnustanut tehneensä rikoksen. Epäiltyjä ei Kruskopfin mukaan tässä vaiheessa ole enempää kuin yksi.  

Pahoinpitelyn uhriksi joutui vuonna 1988 syntynyt mies, joka pysähtyi mielenilmaisijoiden eteen. Pahoinpidelty jäi makaamaan tapahtumapaikalle.  

Hetken kuluttua pahoinpitelystä pahoinpitelijä ja muut mielenilmaisuun osallistuneet poistuivat paikalta.  

Pahoinpidelty vietiin sairaalaan, josta hänet kotiutettiin torstaina.

Seuraavana päivänä mies kuoli.  
-Sitä selvitetään vielä, oliko pahoinpitelyllä syy-yhteys kuolemaan, sanoo rikoskomisario Kruskopf.  

Asia nousi laajasti julkisuuteen, kun Asema-aukiolla pahoinpidellyn miehen isä kertoi Facebook-päivityksessä poikansa kuolleen saamiinsa vammoihin.

Isä on kertonut julkisuudessa, että hänen poikansa kimppuun hyökättiin sen jälkeen, kun tämä oli mennyt kavereidensa kanssa kertomaan mielipiteensä vastarintaliikkeestä. Poika oli saanut hyökkäyksen vuoksi vakavan päävamman.  

Ruotsissa Vastarintaliikkeen jäsenmäärä on nousussa. Tavoitteena on yhteispohjoismainen kansallissosialistinen liike. Katso uutisjuttu viime vuodelta.

Vastarintaliikkeellä pieni jäsenmäärä 1:45

Lue myös:

    Uusimmat