Oikeus: Saudiprinsessa osallistui työntekijän pahoinpitelyyn luksusasunnossa – mies pakotettiin suutelemaan prinsessan jalkoja

43-vuotias Hassa bint Salman on kruununprinssi Mohammed bin Salmanin sisko. Hän kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Ranskalainen tuomioistuin tuomitsi torstaina Saudi-Arabian kuninkaan tyttären, prinsessa Hassa bint Salmanin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kyse on tapauksesta, jossa yksi prinsessan työntekijöistä joutui pahoinpidellyksi luksusasunnossa Pariisissa. Oikeus katsoi prinsessan osallistuneen pahoinpitelyyn.

Pahoinpidelty Ashraf Eid kertoi poliisille, että prinsessan henkivartija oli sitonut hänen kätensä sekä lyönyt ja potkinut häntä. Hän kertoi myös, että hänet oli pakotettu suutelemaan prinsessan jalkoja.

Pahoinpitely oli alkanut sen jälkeen, kun prinsessa Hassa oli syyttänyt Eidiä hänen kuvaamisestaan puhelimella. Puhelin vietiin mieheltä väkisin. Eid kuvaili jutun tutkijoille, että häntä kohdeltiin tilanteessa kuin koiraa. Prinsessa oli Eidin mukaan sanonut, että nyt tämä saisi nähdä, miten prinsessalle ja kuninkaallisen perheen jäsenille tulee puhua.

Prinsessa Hassan asianajajat kiistivät kaikki syytteet ja että näyttöä väkivallasta ei ollut. 43-vuotias kruununprinssi Mohammed bin Salmanin sisko ei itse ollut paikalla kuulemassa oikeuden päätöstä. Saudi-Arabian hallitus ei ole toistaiseksi kommentoinut tuomiota.



Lue myös:

    Uusimmat