Mainos

Oikeus pui Aarnion käteisen käyttöä – hämäriä Plussa-pisteitä ja hankintoja

Jari Aarnion huumejutussa käydään tänään läpi kirjallisia todisteita, jotka liittyvät hänen rahankäyttöönsä.

Aarniolla epäillään olleen käytössään yli puoli miljoonaa euroa epäselvää käteistä vuosina 2004–2013. Rahoille ei ole löytynyt esitutkinnassa luonnollista selitystä. Viranomaiset epäilevät niiden olevan peräisin huumerikoksista.

Esitutkinnan mukaan Aarnio olisi maksanut rahoilla ajoneuvohankintojaan ja omakotitalon rakentamista. Lisäksi Aarnion epäillään tallettaneen tililleen käteistä ja lainanneen isoja summia käteistä eri ihmisille.

Aarniot olivat kertyneistä Plussa-pisteistä päätellen tehneet huomattavan määrän käteisostoja muun muassa rautakaupoissa.

Aarnio on kiistänyt ansainneensa rahaa rikollisella toiminnalla. Pitkäaikainen huumepoliisi on esimerkiksi huomauttanut olleensa työelämässä yli 40 vuotta. Käteisvaroja hän on selittänyt muun muassa irtaimiston myynnillä ja kaverilainoilla.

Poliisi myös löysi esitutkinnassa Aarnion rakenteilla olevan omakotitalon pihasta maakätkön, jossa oli noin 65 000 euroa käteistä. Kätkössä ei ollut Aarnion sormenjälkiä. Aarnion puolustus on lähtenyt siitä, että rahakätkö on lavastus.

Syyttäjien mukaan kätkön jäljille päästiin sen jälkeen kun Aarnio oli vankilasta käsin pyytänyt alaistaan levittämään kuorikatetta kätköpaikan päälle.

Aarniolle vaaditaan Helsingin käräjillä 13 vuoden vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Aarnio kiistää rikossyytteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.