Aarnion veropetoksesta syytetty poika puhuu oikeudessa

Jari Aarnion kuuleminen jatkuu Helsingin käräjillä vielä tänään.

Aarnio kertoi aiemmin tällä viikolla, että hänen poikkeukselliset käteisvaransa olivat peräsin miljonääriltä, jota hän oli autellut vaarallisissa liiketoimissa.

Aarnion mukaan liikemies teki kiinteistöbisnestä ja lisäksi esimerkiksi toimitti luksusprostituoituja arabimaihin.

Aarnio kertoi saaneensa liikemieheltä kiitokseksi avusta 447 000 euroa käteisenä Helsingin kaupunginteatterin takana. Rahat on Aarnion mukaan jo käytetty. Aarnio sanoi myös, ettei hänen omakotitalonsa pihalta maakätköstä löytyneet 65 000 euroa olleet näitä rahoja.

Aarnion mukaan kätkö ei ollut hänen vaan kyse on lavastuksesta.

Viikon aiemmissa kuulemisissa Aarniota ovat tentanneet lähinnä syyttäjät ja hänen oma avustajansa Riitta Leppiniemi. Tänään oikeudessa jäänee aikaa myös Aarnion kanssasyytettyjen kysymyksille.

Pojalle syyte tontista

Oikeudenkäynnissä kuullaan tänään myös Aarnion poikaa. Nuorta miestä syytetään veropetoksesta, koska isä laittoi hänen nimiinsä omakotitalotontin, eikä siitä maksettu lahjaveroa.

Vaihtoehtoinen syyte on rekisterimerkintärikos, koska tontti on syyttäjien mielestä väärissä nimissä, ellei sitä ole annettu lahjaksi.

Aarnion poika sanoi kuulusteluissa, ettei hän tiedä, miksi tontti ostettiin hänen nimiinsä. Syyttäjät lähtevätkin siitä, että poika oli lähinnä sijaiskärsijä. Isoista talousasioista perheessä päätti syyttäjien käsityksen mukaan Jari Aarnio.

Lue myös:

    Uusimmat