Mainos

Oikeus kumosi ely-keskuksen Talvivaara-päätöksiä

Vaasan hallinto-oikeus on kumonnut kolme Kainuun ely-keskuksen päätöstä, jotka koskevat kaivosyhtiö Talvivaaraa. Hallinto-oikeus on palauttanut päätökset ely-keskukseen uudelleen käsiteltäviksi.

Yksi kumotuista päätöksistä koskee Suomen luonnonsuojeluliiton vaatimusta keskeyttää Talvivaaran toiminta. Ely-keskus hylkäsi toukokuussa liiton vaatimuksen.

Kaksi muuta kumottua päätöstä liittyy hallintopakkokeinojen käyttöön Talvivaaran valvonnassa. Ely hylkäsi sekä yksityishenkilön että Ylä-Savon soten vaatimukset kesäkuussa.

Hallinto-oikeuden mukaan ely-keskuksen pitää käsitellä jutut uudelleen, koska kaivoksella tapahtui päätösten jälkeen kipsisakka-altaan vuoto, ja vuotoon on vedottu eri käsittelyvaiheissa olevissa keskeytyshakemuksissa.

Asia pitää arvioida oikeuden mukaan uudelleen siksikin, että kaivoksen toimintaa rajoitettiin ja se osittain keskeytettiin marraskuun vuodon takia.

Kainuun ely-keskuksen ympäristölakimies ei kommentoi STT:lle päätöksiä tuoreeltaan. Ely-keskus aikoo ensin perehtyä päätöksiin kunnolla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.