Oikea on yleensä suurempi kuin vasen – lue erikoiset faktat rinnoista!

Ensimmäiset rintaliivit keksittiin vasta 1800-luvun lopussa, eivätkä naisten rinnat ole koskaan olleet näin suuria – tiedätkö nämä faktat kehostasi?

Naisen rinnat ovat usein kohun ja keskustelun kohteena, mutta silti harva tietää näitä faktoja kuuluisasta kaksikosta. 

1. Valtaosa naisista ei pidä rinnoistaan

Psychology Today -lehdessä uutisoidun tutkimuksen mukaan 70 prosenttia naisista on tyytymättömiä rintoihinsa ja lähes 30 prosenttia haluaisi niistä suuremmat. 

Kuitenkin valtaosa miehistä on tyytyväinen kumppaninsa rintoihin. 

2. Oikea rinta on yleensä suurempi kuin vasen

Keho ei ole symmetrinen, eivät myöskään rinnat: International Journal of Clothing Science and Technology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan oikea rinta on yleensä suurempi kuin vasen. 

3. Naisten rinnat eivät ole koskaan olleet näin suuria

Naistenlehti Women's Wear Dailyn mukaan jenkkinaisten keskimääräinen kuppikoko on kasvanut viime vuosikymmenen aikana koosta 75B kokoon 80DD. Syytä tähän ei tiedetä, mutta asiantuntijoiden mukaan tämä voi olla seurausta keskimääräisen kilomäärän lisääntymisestä. 

4. Rintaliivit yleistyivät vasta 1900-luvun alussa

Rintaliivit ovat nykyään välttämättömät jokaiselle naiselle, mutta ne tulivat yleiseen käyttöön vasta vuonna 1907, kun muotilehti Vogue kirjoitti niistä.  

Ensimmäiset push up -liivit kehiteltiin Euroopassa 1880-luvulla, mutta ne olivat pitkään lähinnä ylimistön mittatilauksena valmistettavaa huvia. Kuppikoot puolestaan kehitettiin 1930-luvun Amerikassa. 

5. Rintasi muuttuvat jatkuvasti

Hormonitoimintasi vaikuttaa paitsi rintojesi herkkyyteen, myös niiden kokoon. 

Kipeytyvien rintojen lisäksi myös se, miten koet niiden seksuaalisen koskettelun, muuttuu jatkuvasti. 

6. Naisillakin kasvaa karvoja nänneissä

Naisten karvattomuus on myytti, jota naiset ylläpitävät ahkerasti. Niitä kuitenkin kasvaa myös naisilla, eikä vain alapäässä ja säärissä – muun muassa perinteisesti vain miehisinä karvoitusalueina pidettävät leuka, rinta ja nännit voivat hyvin olla karvaiset myös naisilla. 

Karvat voi halutessaan nyppäistä pois, eivätkä ne yleensä ole merkki sairaudesta. Kuitenkin eräät hormonaaliset sairaudet, kuten mieshormonin liiallinen erittyminen tai pco, voivat oireilla karvoituksen lisääntymisenä. 

Tiedätkö varmasti oman kokosi? Katso videolta, miten tunnistat vääränkokoiset rintaliivit:

Lue myös:

    Uusimmat