Oikaisu MTV Uutisten siteeraamaan Länsiväylän uutiseen Jari Sillanpäästä

Laulaja Jari Sillanpää kommentoi ensi kertaa vuoden 2020 sakkotuomiotaan. Länsiväylän uutisen perusteella tehdyssä artikkelissa oli kuitenkin sitaattivirhe. 

MTV Uutiset julkaisi 21. maaliskuuta uutisen, jossa siteerattiin 19. maaliskuuta julkaistua Länsiväylä-lehden tekemää haastattelua laulaja Jari Sillanpäästä

Sekä Länsiväylä ja MTV Uutiset siteerasi Sillanpäätä virheellisesti, että hän olisi lähettänyt kuvaamaansa lapsipornomateriaalia eteenpäin. Sillanpää ei ole lähettänyt materiaalia eteenpäin, vaan ottanut striimistä kuvan. 

Sitaatin kuuluu olla seuraavalla tavalla. 

– Asiaa ei voi väheksyä, mutta se on tapahtunut vain 5 tai 10 minuutin aikana, kun istuin huumepäissäni koneella ja otin kuvan striimistä [puhelimeeni]. Poistin kuvat alle 24 tunnin kuluttua, mutta silti joudun kantamaan sitä mainetta koko ikäni, Sillanpää kertoo oikaistussa sitaatissa.

Sillanpää sai vuonna 2020 sakkotuomion, jonka suuruudeksi tuli 45 päiväsakkoa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Lisäksi laulaja oli ottanut puhelimellaan tietokoneen ruudulta kahdeksan valokuvaa, joissa mies kohdistaa seksuaalista toimintaa pieneen lapseen.

Sillanpää on tuomittu myös vuonna 2018 ehdolliseen vankeusrangaistukseen huumausainerikoksista.

Tällä hetkellä Sillanpäästä on tekeillä neliosainen dokumentti, joka julkaistaan syksyllä 2023. Siinä ei myöskään lakaista rikosasioita maton alle.

Lue myös:

    Uusimmat