Janne Katajasta levisi somessa törkeä ja virheellinen video – teki rikosilmoituksen: "Kunniaa loukkaavaa ja mautonta"

3:31
Janne Kataja myöntää olevansa joskus kateellinen ystävälleen Aku Hirviniemelle.

Janne Katajaa haukuttiin törkeästi somessa levinneellä videolla.

Näyttelijä-juontaja Janne Katajasta julkaistiin törkeitä väitteitä sisältävä video Tokentube-sivustolla. Somessa levinneellä videolla ruoditaan ala-arvoisesti Katajan ulkonäköä ja väitetään hänen olevan transsukupuolinen. Kataja on tehnyt videosta rikosilmoituksen sunnuntaina 5. helmikuuta. 

– Videoita, joissa esitetään valheellisia väitteitä tai arvostellaan henkilön ulkonäköä,  ei pidä tukea millään tapaa. Kyse on vihapuheesta, Kataja kommentoi MTV Uutisille.

Janne Katajan tekemästä rikosilmoituksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kataja ihmettelee sitä, minkä vuoksi hän on joutunut kyseenalaisen maalituksen kohteeksi. Lisäksi häntä harmittaa se, että videolla esiintyy virheellistä informaatiota

– Korostan, että tämä ei liity siihen, että minua on väitetty transihmiseksi. Se harmittaa, että itsestäni on levitetty asioita, jotka ovat epätosia. Ihmisen sukupuoli-identiteetin arviointi, kyseenalaistaminen ja arvostelu on kaikissa tapauksissa kunniaa loukkaavaa ja mautonta, rikollista toimintaa.

Suomalaiset tarvitsevatkin Katajan mukaan enemmän iloa ja viihdettä elämäänsä.

– Taustalla voi olla mielenterveysongelmia ja tekijästä olisi hyvä tehdä huoli-ilmoitus viranomaisille. Tällaiset videot osoittavat, että suomalaiset voivat huonosti. Tarvitsemme lisää viihdettä ja iloa elämään. 

Juttua muokattu 8.2. kello 8:45: Lisätty linkki rikosilmoituksesta ensimmäisenä uutisoineelle Ilta-Sanomat-sivustolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja