Länsiväylä: Jari Sillanpää kommentoi tuomiotaan lapsipornovideon kuvaamisesta tietokoneen näytöltä – "Istuin huumepäissäni koneella ja otin kuvan striimistä"

Laulaja Jari Sillanpää kommentoi ensi kertaa vuonna 2020 saamaansa sakkotuomiota Länsiväylä-lehdessä.

Laulaja Jari Sillanpää kertoo 19. maaliskuuta julkaistussa Länsiväylä-lehden jutussa, että hänen saamansa negatiivinen julkisuus, joka liittyy muun muassa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen, on vaikuttanut hänen konserttilippujensa myyntiin.

Sillanpää sai vuonna 2020 sakkotuomion, jonka suuruudeksi tuli 45 päiväsakkoa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Lisäksi laulaja oli ottanut puhelimellaan tietokoneen ruudulta kahdeksan valokuvaa, joissa mies kohdistaa seksuaalista toimintaa pieneen lapseen.

Sillanpää kommentoi asiaa Länsiväylälle.

– Asiaa ei voi väheksyä, mutta se on tapahtunut vain 5 tai 10 minuutin aikana, kun istuin huumepäissäni koneella ja otin kuvan striimistä [puhelimeeni]. Poistin kuvat alle 24 tunnin kuluttua, mutta silti joudun kantamaan sitä mainetta koko ikäni, Sillanpää kertoo lehdelle oikaistussa sitaatissa.

Sillanpää on aiemmin kiistänyt kuvanneensa kyseistä videota sekä ottaneensa mainittuja kuvia, sekä ylipäätään kiistänyt olleensa tietoinen, että hänen puhelimellaan oli ollut kyseisiä kuvatallenteita.

Sillanpään puhelin takavarikoitiin toukokuussa 2018. Tuolloin puhelimessa ei ollut kyseistä videota tai valokuvia, mutta poistetut kuvatallenteet oli onnistuttu palauttamaan.

Oikeuden mukaan Sillanpää kuvasi videon ja otti kuvat. Kirjallisena todisteena tästä on tietotekninen raportti, jonka mukaan Sillanpää olisi muokannut tietokoneella Valokeilassa-kiertueensa soittolistaa vain noin minuutti ennen valokuvien ottamista tietokoneen ruudulta.

Sillanpää on tuomittu myös vuonna 2018 ehdolliseen vankeusrangaistukseen huumausainerikoksista.

Tällä hetkellä Sillanpäästä on tekeillä neliosainen dokumentti, joka julkaistaan syksyllä 2023. Siinä ei myöskään lakaista rikosasioita maton alle.

Otsikkoa ja Jari Sillanpään yhtä sitaattia muokattu 22.3. klo 17.38: MTV Uutisten siteeraamassa Länsiväylä-lehden uutisessa kerrottiin virheellisesti, että Sillanpää olisi lähettänyt striimistä ottaneensa kuvan eteenpäin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan hän otti kuvan.

Lue myös:

    Uusimmat