Oikaisu Makuja tv-ohjelman korvasienimuhennoksen ohjeisiin 23.5.2013

Torstaina 23.5.2013 Huomenta Suomen Makuja televisio-ohjelmassa kokki kertoi virheellisestä tietoa korvasienten käsittelystä. Pahoittelemme virhettä.

Keittäminen: Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.

Kuivaaminen: Korvasieniä voidaan säilöä kuivaamalla ne rapeiksi. Kuivattuja korvasieniä on liotettava vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (100 g sieniä ja 2 l vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen kertaan kuten tuoreet korvasienet.

Muista: Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin. Korvasienten liotus- ja keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat