Mainos

Ohjekirja lukkojen takana autossa – mikä avuksi?

Mistä löytää auton käyttöohjekirjan, jos paperiversio jää lukittuun autoon –eikä ovia saa akun tyhjennyttyä tai kauko-ohjainavaimen pariston loputtua auki?

Autoliitonkoulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kehottaa luottamaan kuuluisaan KG-menetelmään (katso Googlesta), jos ohjekirja ei ole saatavilla.

– Netti on hyvä apu. Kun kirjoittaa Googleen hakevansa tietyn automerkin tai –mallin käyttöohjekirjaa, pääsee yleensä tiedon lähteille. Etsi kuitenkin aina virallinen käyttöohjekirja, älä luota keskustelupalstojen mutu-juttuihin (toim. huom. musta tuntuu).

Käyttöohjekirja löytyy yleensä myös automaahantuojan nettisivuilta. Sieltä saattaa löytyä myös ohjeet käyttöohjeapplikaation lataamiseen, mikäli sellainen onautoon tarjolla.

Vesalaisen mukaan käyttöohjeapplikaatiot ovat useimmiten helppokäyttöisiä.

– Applikaatiosta pystyy nopeasti tarkastamaan esimerkiksi jonkin varoitusvalon merkityksen. Samaan applikaatioon on saatettu sisällyttää käyttöohjeiden lisäksi myös muita auton käyttöä helpottavia palveluja tai toimintoja, hän toteaa.

Osa sähköisistä käyttöohjekirjoista voi olla selattavia nettikirjoja – osa puolestaan ladattavia PDF-dokumentteja. Auton käyttäjän kannattaakin tutustua mieluiten ennen akuuttia tarvetta, millaisessa muodossa oman auton ohjekirja on saatavilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.