Ohjaajalegendan kuolema mursi Hollywoodin – näin tähdet muistelevat Milos Formania somessa

Yhdysvaltoihin asettunut tšekkiläinen teki mittavan uran Hollywoodissa.

Tšekkiläissyntyinen elokuvaohjaaja Milos Forman kuoli perjantaina 13. huhtikuuta lyhyen sairauden uuvuttamana. Hän oli 86-vuotias. 

Toistakymmentä elokuvaa urallaan ohjannut Forman tunnetaan muun muassa elokuvistaan Amadeus ja Yksi lensi yli käenpesän, joista jälkimmäinen palkittiin peräti viidella Oscar-palkinnolla.

Formanin kuolema on herättänyt runsaasti reaktioita sosiaalisessa mediassa. Muun muassa Larry Flynt muistelee ystäväänsä koskettavasti Twitterissä.

­– Elokuva-ala menetti todellisen visionäärin – Milos Formanin. Olen hänelle ikuisesti kiitollinen siitä, että hän kertoi tarinani elokuvassa The People vs Larry Flynt. Hän oli merkittävä mies, jolla oli erityinen lahja. Tulen kaipaamaan häntä.

Näyttelijä Edward Norton kuvailee Formania taiteelliseksi sankarikseen ja jakoi Instagramissa yhteiskuvan vuosien takaa.


Formanin Man on the Moon -elokuvassa näytellyt Jim Carrey jakoi niin ikään onnellisen yhteiskuvan Twitterissä. 

– Mikä voima. Ihana mies. Olen onnellinen, että saimme leikkiä yhdessä. Se oli valtaisa kokemus, Carrey kirjoittaa.

Näyttelijä Danny DeVito kehottaa kaikkia sytyttämään sikarin ja kohottamaan maljan Formanin muistolle. 

Yksi lensi yli käenpesän -elokuvan tuottaja, Hollywood-tähti Michael Douglas esitti suruvalittelunsa tiedotteessa.

­– Olemme valitettavasti menettäneet yhden historian hienoimmista ohjaajista. Minulla oli kunnia työskennellä hänen kanssaan ja vaalia kaikkea, mitä hän minulle opetti, Douglas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat