Ohjaaja lähetyksessä: Näin sujui yhteistyö Hella Wuolijoen kanssa

Ohjaaja Matti Kassila kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, kuinka hän tapasi Hella Wuolijoen, ja mitä mieltä kirjailija hänestä oli.

Tyttö kuunsillalta -elokuvaa tehdessään Matti Kassila tutustui tarinan kirjoittajaan Hella Wuolijokeen. Suuresta ikäerosta huolimatta heistä tuli ystävät.

– Hän piti elokuvasta kovasti ja sanoi: "Te olette, herra Kassila, hyvin sivistynyt mies. Minä pidän teistä. Minä kirjoitan teille uuden filmin", Kassila kertoi.

Wuolijoki esitteli Kassilalle uuden filmin alkukohtausta, joka oli hyvin elokuvallinen. Kassila istui Wuolijoen luona suunnittelemassa viitenä iltana, aina viisi tuntia kerrallaan. Kello kahdeltatoista Wuolijoki sanoi olevansa väsynyt.

Viimeisen kerran Wuolijoki soitti Kassilalle pari päivää ennen kuolemaansa. Kirjailija oli joutunut sairaalaan, mutta uskoi vielä pääsevänsä pois.

– Hän oli toisaalta hirveän viisas. Hänessä oli monta Niskavuoren naista. Toisaalta hän oli kuin koulutyttö, sellainen hupsakka, Kassila kuvaili.

Loistava näytelmäkirjailija eli Kassilan mukaan kaiken draamana. Tehdessään kirjaa Wuolijoen vakoilujutusta, Kassila tapasi monia ihmisiä.

– Lähes kaikki haukkuivat Hellaa, mutta minä ymmärsin häntä.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mitä Kassila kertoo muiden suosittujen elokuvien tekemisestä.

Lue myös:

    Uusimmat