Katso listaus kesän kuumimmista leffaensi-illoista

Jos sadepäivä yllättää kesällä, voi sujahtaa elokuvateatterin saliin ja uppoutua toisenlaiseen maailmaan. Näitä kesän ensi-iltoja voi katsella kumppanin, ystävän tai lastenlasten kanssa.

Soul-siskot

Soul-siskot-elokuvassa pikkukaupunkiin yritetään saada eloa paikallisen kirkkokuoron avulla. Queen Latifahin ja Dolly Partonin roolihenkilöiden tehtävä on johdattaa kuoro menestykseen maanlaajuisessa kilpailussa, mutta naisilla on eri käsitys kuoron tyylistä.

Vahvasti musiikkipitoinen ja hauska elokuva tulee ensi-iltaan 22.6.

Ice Age 4: Mannerten mullistus - 3D

Kolmesta aikaisemmasta Ice Age -elokuvasta tutut Manu, Diego ja Sid seikkailevat taas uusissa maisemissa. Vastassa ovat luonnonvoimat sekä merellinen maailma kummallisine olentoineen. Matkassa on mukana myös ikuisesti tammenterhoa jahtaava Jyrsi-orava.

Kaikenikäisiä hauskuuttava elokuva tulee ensi-iltaan 29.6.

Rock of Ages

Tunnetun rockmusikaalin elokuvaversiossa esiintyvät muun muassa Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones ja Paul Giamatti. Pikkukaupungin tyttö Sherrie ja kaupunkilaiskundi Drew tapaavat 1980-luvun Sunset Stripilla. Hollywood-unelmaa tavoittelevien nuorten lempi leimahtaa Rock of Ages -nimisellä klubilla.

80-luvun hiteillä varustettu elokuva on ensi-illassa 29.6.

Ranskalainen viikonloppu

Eletään kuumaa kesää 70-luvulla. Julie Delbyn ja Eric Elmosninon esittämät pariisilaiset saapuvat Bretagneen, jonne koko suku kerääntyy juhlimaan isoäidin syntymäpäiviä. Juhlijat tähyilevät silloin tällöin taivaalle, koska Skylab-satelliitin uskottiin putoavan Ranskaan.

Tämän komedian ensi-ilta on 6.7.

Get the Gringo

Mel Gibson esittää Get the Gringo -elokuvassa paatunutta rikollista Kuskia, joka pakenee Yhdysvaltain rajavartiostoa miljoonien saalis hallussaan. Pako päättyy etelässä, kun Meksikon viranomaiset sulkevat Kuskin yhteen maan kovimmista vankiloista. Siellä hän koettaa selvitä kymmenvuotiaan pojan avustuksella.

Räjähtävä toimintaelokuva nähdään ensi-illassa 13.7.

The Amazing Spider-Man - 3D

Sarjakuvasankari Spider-Manin tarinasta paljastetaan uudessa elokuvassa aivan uusia puolia. Setänsä ja tätinsä kasvattamaa Peter Parker etsii teini-ikäisenä juuriaan.

Löydettyään isälleen kuuluneen salkun, Peter alkaa selvittää vanhempiensa katoamista. Jäljet johtavat isän entisen työtoverin tohtori Connorsin laboratorioon, ja Spider-Man kohtaa tohtorin alter egon Liskon. Peter joutuu vaikeiden päätösten eteen ja hänen kohtalokseen tulee nousta supersankariksi.

Hämähäkkimies kiipeää valkokankaalle 6.7.

Madagascar 3 – 3D

Jännitysnäytelmä jatkuu. Alex, Melman ja Gloria yrittävät edelleen päästä takaisin kotiin New Yorkiin.

Koko perheen elokuva on nähtävissä 3.8. alkaen.

Miss Farkku-Suomi

Miss Farkku-Suomi on Kauko Röyhkän omaelämänkerrallinen kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Tapahtumapaikkana on 1970-luvun Oulu, jonne punk ja uuden aallon rockmusiikki ovat juuri rantautumassa.

Välde ja Sasu perustavat yhdessä bändin, kuuntelevat samaa musiikkia ja päivittävät tietojaan Musa-lehdestä ja Soundista. Punk tekee tuloaan maailmalla ja lehdissä puhutaan Suicide-, Clash- ja The Sex Pistols -bändistä. Luokan kaunein tyttö, Pike voittaa Suosikin kauneuskilpailun ja hänestä tulee Miss Farkku Suomi.

Humoristinen kotimainen elokuva saa ensi-iltansa 3.8.

On the Road – Matkalla

On the Road - Matkalla on 1950-luvun Amerikkaan sijoittuva road movie. Kolme vuotta kestävällä matkalla maisemat vaihtuvat, mutta vapaus, runous ja huumeet pysyvät.

Seikkailun ensi-ilta on 10.8.

Tie pohjoiseen

Mika Kaurismäen ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Samuli Edelman ja Vesa-Matti Loiri. Timo Porala tapaa isänsä, Leon 35 vuoden jälkeen. Menneisyyden salaisuuksia selvittääkseen miehet lähtevät yhteiselle matkalle pohjoiseen.

Ensi-iltaan kotimainen draama tulee 24.8.

Lähde: www.finnkino.fi

Lue myös:

    Uusimmat