Ohitustilanteista onnettomuuksia Oulun seudulla: Ensin kolaroivat tukkirekka ja kaksi henkilöautoa, sitten täysperävaunurekka ja aura-auto

Nelostie oli suljettuna Kempeleessä Oulun suuntaan. Myöhemmin liikenne Kemin suuntaan jouduttiin sulkemaan Oulussa.

Pohjois-Pohjanmaan Kempeleessä tapahtui myöhään torstaina tukkirekan ja kahden henkilöauton tieliikenneonnettomuus, jonka seurauksena henkilöautot romuttuivat pelastuslaitoksen mukaan pahoin ja tukkirekan perävaunu päätyi kumolleen ojaan.

Yksi ihminen on viety jatkotarkastukseen, kertoo pelastuslaitos. Poliisi puolestaan kertoo tiedotteessa, että onnettomuudessa säästyttiin vakavilta henkilövahingoilta. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa oli mukana kolme ihmistä.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että onnettomuus tapahtui, kun henkilöautojen kuljettajat olivat lähteneet ohittamaan tukkirekkaa. Ajoneuvot olivat matkalla pohjoiseen.

Pelastuslaitoksen mukaan tiellä oli pöllyävää lunta. Poliisista kerrotaan, että yksi auto oli ohituskaistalla hiljentänyt vauhtia lumen vuoksi, jolloin takana ollut toinen henkilöauto oli törmännyt edellä olevan auton perään.

Edellä olleen auton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi viereisellä kaistalla olleeseen tukkirekkaan. Tukkirekan perävaunu lähti luisumaan ja kaatui osittain ajokaistalle.

Pelastuslaitos kertoo, että valotolppia ja kaiteita on poikki tai vääntynyt noin 200 metrin matkalla. Sen mukaan muoviromua oli puolenyön jälkeen runsaasti.

Poliisi tutkii tapahtumia liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Oulussa Nelostiellä täysperävaunurekka osui aura-autoon

Onnettomuuden seurauksena Nelostie oli suljettuna liikenteeltä Oulun suuntaan Kempeleen ja Limingan välillä. Se aukesi liikenteelle aamuyöllä.

Nelostie jouduttiin kuitenkin sulkemaan Kemiin suuntaavalta liikenteeltä Oulussa toisen, pienemmän tieliikenneonnettomuuden takia. Kemiin suuntaava liikenne oli poikki Lintulan liittymän ja Oulun liittymän välillä.

Pelastuslaitos kertoo, että aura-auto ja täysperävaunurekka olivat osuneet yhteen ohitustilanteessa. Pelastuslaitokselta sanotaan STT:lle, että rekan kuljettaja oli ollut ohittamassa aura-autoa.

Aura-auto pyörähti tiedotteen mukaan keskikaiteeseen. Kaidetta on vaurioitunut noin 20 metrin matalta.

Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Lue myös:

    Uusimmat