Ohitatko Netflixin maarajoituksen? Kohta se ei enää onnistu

Netflixin suomalainen tarjonta ei miellytä kaikkia ja moni onkin löytänyt keinon päästä käsiksi Yhdysvaltain Netflixin selvästi laajempaan tarjontaan. Tämä on onnistunut käyttämällä esimerkiksi vpn-yhteyttä ja proxy-palvelimia Netflixin hämäämiseen. Toisin sanoen palvelu luulee käyttäjän olevan Yhdysvalloissa, vaikka tili onkin Suomessa.

Pian tämä ei enää onnistu, sillä Netflix aikoo paikata porsaanreiän. Tulevien viikkojen aikana suoratoistopalvelun sisältöä ei enää näe muuta kuin siinä maassa, jossa käyttäjä fyysisesti on.

Netflixin edustaja on kertonut blogimerkinnässään, että palvelu pyrkii nostamaan sisällön laatua ja tarjonnan määrää myös niissä maissa, joissa se ei ole vielä samalla tasolla Yhdysvaltojen kanssa. Jo nyt merkittävä osa Netflixin alkuperäissarjoista on nähtävillä esimerkiksi Suomessa heti kun ne tulevat saataville.

Ongelma sisällön suhteen koskee ennen kaikkea elokuvia, joiden oikeudet ovat tiukassa valvonnassa. Suomen Netflix-käyttäjät eivät saa läheskään samaa elokuvatarjontaa kuin rapakon takana olevat käyttäjät.

Lue myös:

    Uusimmat