Ohiossa testataan liikenteen videovalvontaa lennokeilla – lisänä yllättävä apu robottiautoiluun

0:49

Ohiossa testataan kolmen vuoden projektissa liikenteen videovalvontaa lennokkien avulla. Samalla kun dataa kerätään liikennettä valvovalle virastolle, voidaan samaa dataa käyttää myös autonomisen liikenteen hyväksi.

Pääkuvan video

Teslan autopilot petti ja johti kuljettajan kuolemaan

Koska kiinteät liikenteen tarkkailuun käytetyt videokamerat tarkkailevat vain omaa aluettaan, voitaisiin liikenteen videovalvontaa parantaa vielä huomattavasti. Yhdysvaltalainen yliopisto Ohio State University onkin tarttunut tähän haasteeseen ja päättänyt parantaa liikenteenvalvontaa kameralennokeilla.

OSU-yliopisto on aloittanut pilottiohjelman, jossa kameralennokit kuvaavat ja valvovat noin 56 kilometrin pituista osuutta maantiestä. Testijakson aikana lennokit välittävät seurantatietoja Ohion osavaltion liikenteestä vastaavaan virastoon, jotka täydentävät viraston nykyistä tiedonkeruuta.

Esimerkiksi liikennettä seisauttavat kolarit ja muut onnettomuudet voidaan huomata tavallista aikaisemmin.

Samalla lennokkien käyttöä päästään testaamaan olosuhteissa, joissa lennokkien pitää sopeutua muun lentoliikenteen sekaan.

Heinäkuussa alkava kolme vuotta kestävä projekti tehdään yhteistyössä DriveOhio -hankkeen kanssa. DriveOhio on kiinnostunut projektissa siitä, miten lennokkien kuvaama yleiskuva voisi auttaa robotti- ja älyautoilun kehittämistä.

Vaikka tarkkoja yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu, on lennokkien keräämän liikennedatan käyttäminen robotti- ja älyautojen toimintaan järkeenkäypää. Esimerkiksi liikenneonnettomuuden sattuessa robottiauto voi laskelmoida uuden reitin nopeammin.


Lähde: Engadget

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja