Odotetun sähköauton pyöränpulttien pitäisi pysyä nyt kiinni – tuotanto voi jatkua

Tässä on täyssähköinen Toyota bZ4X 0:52
Tältä näyttää Toyotan täyssähköinen bZ4X.

Toyotan ensimmäisen sähköauton lanseeraus ei mennyt aivan niin kuin elokuvissa. Nyt tuotantoa päästään kuitenkin jatkamaan muutaman kuukauden viivästyksen jälkeen.

Kerroimme kesällä Toyotan bZ4X-sähkömaasturin alkuvaikeuksista. Autoja oli ehditty tuomaan Suomeen kesäkuun loppuun mennessä kaksi kappaletta, mutta ne molemmat kutsuttiin nopeasti korjauksiin.

– Mahdollisessa ongelmatilanteessa pyöränpultit voivat löystyä, ja pyörän tukeva kiinnittyminen pyörännapaan vaarantua. Ääritilanteessa tämä saattaa johtaa renkaan irtoamiseen, maahantuoja kertoi tuolloin tiedotteessaan.

Suomalaisasiakkaat eivät olleet autojaan tuolloin vielä saaneet, eikä autoa ollut koko Euroopassakaan luovutettu kuin vasta yhdelle ostajalle.

Valmistajan nopea reagointi auttoi pitämään takaisinkutsun varsin pienenä, sillä autoja kutsuttiin maailmanlaajuisestikin takaisin vain noin 2 700 kappaletta.

Samalla korjattiin myös auton turvatyynyistä löytynyt potentiaalinen ongelma, joka havaittiin vasta runsas kuukausi sitten.

Toyota ilmoitti torstaina, että havaitut ongelmat on saatu korjattua, ja bZ4X:n tuotantoa päästään jatkamaan.

– Pyydämme anteeksi asiakkaillemme, jälleenmyyjillemme ja sijoittajillemme aiheuttamaamme huolta ja vaivaa, Toyotan teknologiajohtaja Masahiko Maeda totesi uutistoimisto Reutersille.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat