Odotettu ominaisuus puuttuu Nokia-areenan avausotteluista – aiheuttaa muutoksen osalle lipun ostaneista: "Äkillinen ja harmillinen viime hetken yllätys"

Nokia-areena on yksi Euroopan moderneimmista monitoimihalleista – tältä nimenvaihdoksen käyneella areenalla näyttää nyt 4:26
Tuliterä Nokia-areena on yksi Euroopan moderneimmista monitoimihalleista. Tältä areena näytti marraskuun lopussa.

Tampereen tuliterä Nokia-areena päästään korkkaamaan perjantaina ja lauantaina pelattavilla Tapparan ja Ilveksen välisillä paikallisotteluilla. Tietyt katsomonosat eivät kuitenkaan valmistu niihin odotetusti.

Ilves ja Tappara tiedottavat verkkosivuillaan, että seisomakatsomoiksi muunnettavien kannattajapäätyjen katsomolohkot eivät vielä avausviikonloppuna ole toiminnassa tarkoitetusti. Syynä seisomakatsomoiden puuttumiselle ovat katsomorakenteen toimittajan Piiroisen kohtaamat ongelmat.

Erityisesti seurojen faniryhmien odottamien seisomakatsomoiden sijaan lehterit toimivat viikonlopun otteluissa tavallisina, joskin numeroimattomina, istumakatsomoina.

– Aikataulu on viivästynyt, sillä seisomakatsomo ei tällaisenaan täytä Piiroisen asettamia vaatimuksia. Vaatimuksiin ei olla päästy koronaviruspandemian aiheuttaman raaka-aineiden ja komponenttien saatavuusongelmien sekä matkustusrajoitusten takia, Arvo Piiroinen Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lietzen kertoo Tapparan verkkosivuilla.

Tamperelaisseurat kertovat, että seisomakatsomoon lipun ostaneen ei tarvitse erikseen käydä vaihtamassa lippuaan, vaan sama lippu kelpaa myös istumakatsomossa.

– Pomppiminen tai pääasiallinen jatkuva seisominen on valitettavasti katsomossa kielletty, kunnes seisomakäytön vaatimat lisätuennat saadaan valmiiksi. Näin varmistamme kaikille turvallisen ottelutapahtuman, Tappara huomauttaa.

Seurojen toimitusjohtajat pitävät areenan katsomon keskeneräisyyttä valitettavana.

– Tilanne tuli meille tällä viikolla äkillisenä ja harmillisena viime hetken yllätyksenä. Onneksi kuitenkin kaikille katsojille saadaan järjestymään paikat. Tilanne on Tapparasta riippumaton, mutta pahoittelen harmia ja mielipahaa, mitä kannattajillemme tästä tilapäisestä tilanteesta syntyy, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro toteaa.

– Näin isoissa projekteissa tulee väistämättä yllätyksiä eteen. Ongelma on kuitenkin saatu hienosti käsiteltyä ja saamme kaikki lipun ostaneet areenan avausotteluihin mukaan. Olemme todella pahoillemme kannattajien puolesta heille aiheutuvasta harmista, komppaa Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

Tampereen Nokia-areenan avausottelu Tappara-Ilves pelataan perjantaina kello 18.30. Lauantaina joukkueet kohtaavat toisensa samassa hallissa Ilveksen kotiottelussa kello 16 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat